Volgende week zondag geen treinverkeer tussen Brugge en kust, wel vervangbussen: “Gebruik online reisplanner”

Ook in Blankenberge komen er geen treinen aan.© jve

Brugge/Blankenberge/Oostende/Knokke-Heist/De Panne -

Op zondag 12 februari zal er geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Brugge en de kust. Er wordt namelijk gewerkt aan de spoorinfrastructuur en bovenleidingen. Daarom worden vervangbussen ingelegd.

Junior Verbeeke

Infrabel voert dan de hele dag infrastructuurwerken aan de uitrit van het station in Brugge. De bovenleiding wordt vernieuwd, en de spoornetbeheerder werkt ook aan het onderhoud en de vernieuwing van de sporen en wissels. Voorts zijn er seininrichtingswerken en op de spoorlijn Brugge-Oostende wordt het veiligheidssysteem European Train Control System (ETCS) verder uitgerold. “We combineren die dag een maximum aan infrastructuurwerken die nodig zijn voor de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer in die zone”, aldus Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel.

Het treinverkeer zal op 12 februari in beide richtingen onderbroken zijn tussen Brugge en Oostende, Blankenberge, Zeebrugge-Strand en Knokke-Heist. Er rijden dus geen treinen, maar NMBS voorziet wel vervangbussen. Reizigers kunnen gebruikmaken van de bussen op vertoon van een geldig NMBS-vervoersbewijs. Net zoals op de trein vinden op de bussen ticketcontroles plaats. Van en naar De Panne rijden er wél treinen. “Reizigers wordt aangeraden de online reisplanner van NMBS te raadplegen. Deze houdt rekening met de aangepaste treindienst en toont de vertrektijden van de vervangbussen”, geeft Petit nog mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten