Gewelddadige verkrachtingspoging op hotel levert celstraf van dertig maanden op

De feiten vond in oktober 2022 plaats in een kamer van hotel De Zalm in Herentals.© Joren De Weerdt

Herentals -

Een 23-jarige man uit Herentals is veroordeeld voor een brutale verkrachtingspoging van een vrouw in een kamer van hotel De Zalm in Herentals. De rechtbank legde hem een voorwaardelijke celstraf van dertig maanden op.

K.V.D.P. uit Herentals is schuldig bevonden aan slagen en verwondingen, poging tot verkrachting, diefstal met geweld en het bezit van verdovende middelen. Hij had op 26 oktober 2022 een vrouw leren kennen op café in Herentals. De vrouw verbleef om professionele redenen die nacht in het nabijgelegen hotel De Zalm op de Grote Markt in Herentals. De jongeman ging met haar mee naar de kamer in het hotel. Nadat de vrouw weigerde om samen met hem een lijntje cocaïne te snuiven, ging V.D.P. volledig door het lint.

De man die zelf onder invloed was van drank en drugs duwde de vrouw met veel kracht op bed en daarna op de grond. Met een hand hield hij de vrouw in bedwang en met zijn andere hand gaf hij haar klappen. Hij probeerde het slachtoffer ook te verkrachten. Twee hotelgasten werden opgeschrikt door het rumoer en konden voorkomen dat de situatie helemaal uit de hand zou lopen. De twintiger bekende dat hij gewelddadig was, maar hij beweerde dat hij de vrouw niet wilde verkrachten.

De rechtbank in Turnhout heeft de jongeman woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden met probatie-uitstel en een boete van 800 euro. Alleen de periode dat hij in voorhechtenis verbleef, behoort tot het effectieve deel van de straf. De man moet zich van de rechtbank laten begeleiden voor zijn drugs-, alcohol- en agressieproblematiek. (bvdl)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt