Basketbal 1ste landelijke (v) Amon Jeugd Gentson

Amon Jeugd Gentson rekent in tweede helft af met Brasschaat: “Bezoekers speelden op het randje van het toelaatbare”

Wesley Wauters en Amon Jeugd Gentson maken ook volop werk van de kern voor volgend seizoen: “We zijn er mee bezig, maar vooralsnog zonder resultaat.”© Nic Declercq

Gent -

Met 64-55 hield Amon Jeugd Gentson afgelopen weekend Brasschaat van zich af. Met een acht op twaalf nestelt de Gentse ploeg zich op een vierde plaats, maar gezien zowel Phantoms Boom B als LDP Donza meer matchen speelde, blijft de tweede plaats in het vizier. Zondag gaat het richting Kortrijk Spurs, opworp 11.00 uur.

Johan Gaudissabois

Coach Wesley Wauters is ondanks de zege tegen Brasschaat maar gematigd tevreden. “In eerste instantie vond ik het een vuile match. De bezoekers speelden op het randje van het toelaatbare. Grootste slachtoffer werd Sara De Coussemaker, die tweemaal tegen een ronduit onsportieve elleboog aanliep. De scheidsrechters zagen echter alles door de vingers en tot overmaat van ramp viel Sara na de tweede aanslag geblesseerd uit. Komt daarbij dat Marie Van den Broecke in de eerste helft quasi onmiddellijk drie fouten kreeg aangesmeerd. Bij haar terugkeer kwam er heel vlug een vierde fout bovenop, wat ervoor zorgde dat ze eigenlijk nooit in de match kon komen. Ik moet toegeven dat we er in de eerste helft defensief bijna niets van bakten. Zo lieten we Jolien De Houwer de ene driepunter na de andere maken, waarmee zij in de eerste helft al zeventien punten achter haar naam had. In de tweede helft wisten we ons echter schitterend te herpakken”, aldus Wauters.

“Het is een feit dat te veel meisjes zich maar wat graag verstoppen achter de prestaties van Sula Asseloos, Marie Van den Broecke of Sara de Coussemaker”, gaat Wauters verder. “Dat was deze keer na de rust compleet anders en vanuit een 26-34-achterstand schoten we ons voorbij Brasschaat. Nu zondag trekken we naar Kortrijk. Dat is een jong team dat heel graag snel basketbal brengt. Ze beschikken over zeer goede schutters. Als we tegen hen beginnen zoals tegen Brasschaat, dan kijken we bij de rust gegarandeerd tegen een twintigpuntenkloof aan. We mogen ons niet blindstaren op hun bescheiden positie in de rangschikking. Dit Kortrijk kan heel wat beter dan wat ze vooralsnog lieten zien. We zullen defensief van in het begin bij de les moeten zijn.”

Transfers

Inmiddels bereidt men bij Amon Jeugd Gentson ook volgend seizoen voor. Zijn er al inkomende transfers te melden? “We zijn er volop mee bezig, maar vooralsnog zonder resultaat. Om ons te versterken richten we ons ook op enkele speelsters uit eerste klasse. Het is momenteel razend druk bij ons. Nog even wachten op concrete resultaten”, besluit Wauters.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten