Lift serviceflats na meer dan maand hersteld, al blijft ze haperen

Meer dan een maand was de lift in Seniorama II en III stuk.© svov

Buggenhout -

In Seniorama II en III is de lift na meer dan een maand gerepareerd. De bewoners van de serviceflats hebben zich tijdens de feestdagen moeten behelpen. De lift hapert echter en dus dringt een volledige renovatie zich op.

Stef Van Overstraeten

De liftpanne zorgde er in Seniorama II en III voor dat sommige bewoners hun flat niet meer uit konden. Ze werden geholpen door familieleden of het personeel van het OCMW. Omdat het wachten was op een stuk dat niet in stock was, duurde het herstel van de lift meer dan een maand. De bewoners roerden zich in onze krant over het probleem. Nu is ze hersteld.

LEES OOK. “We zitten al twee weken opgesloten en niemand komt ons helpen”: bewoners serviceflats niet te spreken over lift die niet meer werkt

Schepen Nadine Sertijn (CD&V) reageerde op de voorbije gemeenteraad op vraag van oppositieraadsleden van Vlaams Belang en N-VA naar een stand van zaken. “De lift is hersteld, maar ze werkt nog niet zoals het moet”, volgens de schepen. “Ze gaat traag en hapert soms. De firma die de herstelling uitvoerde liet weten dat de lift best volledig gerenoveerd wordt. En dat gaan we doen. We trekken er een budget van 18.000 euro voor uit.” De bewoners van Seniorama II en III krijgen een compensatie op hun daghuurprijs van 25 procent voor de periode dat de lift defect was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten