Oudenaarde vervangt alle Chinese beveiligingscamera’s door Europese modellen

Open VLD-raadslid Murat Yurtay ijvert al langer voor het verwijderen van de Chinese camera’s.© pdv

Oudenaarde -

Op vraag van Open VLD-gemeenteraadslid Murat Yurtay heeft het stadsbestuur van Oudenaarde beslist om alle beveiligingscamera’s van Chinese makelij te verwijderen. Ze worden vervangen door Europese camera’s.

Paul Darragas

Open VLD-gemeenteraadslid Murat Yurtay ijvert al langer om Chinese beveiligingscamera’s op openbare locaties te verwijderen. “De Chinese bedrijven waar camera’s worden gefabriceerd, worden nauw geviseerd door Human Right Watch”, benadrukt Murat Yurtay. “We weten ook dat tal van Europese en internationale overheidsdiensten de infrastructuur van die fabrikanten vermijden. De stad Oudenaarde heeft ook verschillende Chinese onbetrouwbare camera’s hangen op openbare plaatsen. Ook het ethisch aspect van dat materiaal is belangrijk. Chinese fabrikanten van camera’s, die verbonden zijn met het Chinese regime en zelfs actief zouden meehelpen aan de onderdrukking van de Oeigoerse gemeenschap, moeten verbannen en verboden worden voor onze veiligheid.”

Contracten opzeggen

Schepen Bart Dossche (Open VLD), bevoegd voor Informatica, benadrukt dat alle Chinese camera’s zullen weggehaald worden. “Momenteel hebben we in Oudenaarde vijf camera’s van Chinese makelij. De bestaande contracten worden opgezegd. We kiezen voor Europese camera’s, die bovendien een betere beeldkwaliteit verzekeren”, aldus schepen Dossche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten