Man reed onder invloed bijna twee politiemensen aan, maar moet niet naar cel: “Er hing een waas voor mijn ogen”

© blg

Veurne -

Een 52-jarige man uit Veurne heeft de gunst van de opschorting gekregen van de rechter omdat hij onder invloed bijna twee politiemensen aanreed. Nadat hij wegvluchtte verstopte hij zich al liggend achter een tuinmuurtje.

Jelle Houwen

Op 25 september vorig jaar waren twee politiemensen van zone Spoorkin bezig met een controle in de Noordstraat toen ze zich uit de voeten moesten maken om niet geraakt te worden door S.L. Die trok met zijn Mercedes op van aan de Markt en negeerde de agenten op straat. S.L. reed hen voorbij en vluchtte weg.

Een commissaris zette de achtervolging in, maar trof 100 meter verder een lege auto met geopend portier aan. Vreemd genoeg werd S.L. kort daarna liggend achter een tuinmuurtje gevonden. Hij bleek 1,26 promille in het bloed te hebben. De man riskeerde zes maanden celstraf en 800 euro boete wegens gewapende weerspannigheid en mocht zich daar volgens het parket gelukkig mee prijzen. Er kon ook poging tot doodslag gevorderd worden. De rechter oordeelde uiteindelijk nog milder en gaf S.L. de gunst van de opschorting. Die had wel zelf de vrijspraak gevraagd omdat de agenten volgens zijn advocaat niet duidelijk zichtbaar waren op straat.

“Ik kan enkel zeggen dat het een waas werd voor mijn ogen en dat ik plots achter dat tuinmuurtje liggen. Ik weet echt niet meer waarom”, sprak S.L.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten