Na het ontslag van Henry Cavill kondigt DC nieuwe ‘Superman’-film (en vele andere) aan

Er is nog niet bekend wie Henry Cavill opvolgt als Superman, maar een nieuwe film komt er sowieso aan.

Een opvolger voor de in december opzij geschoven acteur Henry Cavill (39) is er nog niet, maar er komt sowieso een nieuwe film rond Superman. Hij heeft zelfs al een titel en een releasedatum. ‘Superman: legacy’ zal op 11 juli 2025 in de zalen verschijnen. Dat maakten filmstudio Warner Bros. en DC Comics woensdag bekend, en ze kondigden meteen een hele vloot aan superheldenfilms aan.

Wout Desmytere

“Een film waarin Superman zijn buitenaardse afkomst probeert te rijmen met zijn leven op aarde”, dat moet Superman: legacy worden. En het moet meteen een nieuwe start worden voor DC, het superheldenmerk waarmee Warner Bros. al jaren Marvel mee naar de kroon probeert te steken. Niet te verwonderen dus, dat ze na een resem slecht onthaalde films James Gunn in dienst namen. De man bezorgde Marvel één van haar grootste - en meest onverwachte - successen met de Guardians of the galaxy-reeks.

James Gunn en Peter Safran, de nieuwe architecten van het DC-universum.© AP

Gunn moet het hele DC-universum hertekenen, samen met filmproducent Peter Safran. Toen ze hun eerste 10 projecten aankondigden, kwamen ze nog één keer terug op de heisa die ontstond toen bleek dat Henry Cavill niet meer zou terugkeren als Superman. “We hebben hem niet ontslagen”, klonk het helder. “Hij is simpelweg nooit ingehuurd om nog een keer Superman te spelen. Er lag geen deal met hem op tafel.”

LEES OOK: Nog geen twee maanden na aankondiging van zijn terugkeer, moet Henry Cavill afscheid nemen van Superman-rol

Cavill liep dus iets te hard van stapel, toen hij eind vorig jaar na een gastrol als Superman in het geflopte Black Adam aankondigde dat hij het personage opnieuw zou gaan vertolken.Wie in de nieuwe film het rood-blauwe pak zal aantrekken, ligt nog niet vast. Wel is het duo vastberaden om een jongere acteur in de rol te casten, om de aanvoerder te worden van de nieuwe filmreeks. Gunn zal zelf het scenario van Superman: legacy schrijven. Of hij ook zal regisseren, wilde hij nog niet prijsgeven.

Twee ‘Batman’-films

Staan verder nog op het programma: films en televisieseries rond bekende en minder bekende personages Supergirl, Swamp Thing, Green Lantern en Swamp Thing. Ook Batman, dat andere icoon uit de DC-stal, krijgt zijn plek in het lijstje. In The brave and the bold zal hij te zien aan de zijde van zijn trouwe rechterhand Robin.

Robert Pattinson keert in 2025 terug als Batman, samen met nog een andere acteur.

Al zal Batman in die film niet gespeeld worden door Robert Pattinson, die het personage vorig jaar uitstekend vertolkte in The batman. Die film staat immers buiten de verhaallijn van het nieuwe universum in wording. In de plaats daarvan mag Pattinson de rol hernemen in een eigen sequel, The batman - part II. Die zou in oktober 2025 in de zalen moeten verschijnen. Binnenkort zijn er dus twee verschillende Batmannen te zien in de bioscopen.

Kan iedereen nog volgen?

Aangeboden door onze partners