Carnavalsduik keert terug na drie geschrapte edities: “We willen de traditie in ere houden”

© IF

Blankenberge -

Voor het eerst sinds 2019 gaat de carnavalsduik opnieuw door. Op 25 februari duiken carnavalisten verkleed het water in en zwaaien ze zo de dolle periode uit. De vorige drie edities gingen niet door, en niet alleen corona was de spelbreker.

Junior Verbeeke

Op zaterdag 25 februari sluit Blankenberge de carnavalsweek af met een carnavalsduik in de Noordzee, en dat tijdens het tweede weekend van de krokusvakantie. “Het lokaal bestuur is vooral blij dat de carnavalsduik terug op het sportieve evenementenprogramma staat na drie gecancelde edities”, aldus Jurgen Content (Vooruit), schepen van Sport. “Voor Blankenberge is dit ook de perfecte afsluiter van de carnavalsweek. Een traditie die we vooral in ere willen houden. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind.” Dat laatste was in 2020 niet het geval: toen werd de duik geannuleerd door het ruwe weer, daarna werd corona de spelbreker.

Deelnemers starten met een carnavaleske opwarming waarna ze het zeewater inlopen. Toeschouwers kunnen het spektakel vanop afstand bekijken vanop de Pier, het strand of vanop de Zeedijk. Daar worden diverse eet-en drinkstandjes voorzien. De origineelste deelnemer of groep ijsberen wint een leuke prijs.

Meer info via www.blankenberge.be/carnavalsduik

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten