Voetbal 2de afdeling VV A FC Gullegem

Jordi Lemiengre houdt het simpel bij FC Gullegem: “Als je valt, moet je weer opstaan. Blijf je liggen, dan ben je gezien”

Jordi Lemiengre hoopt dat Gullegem zaterdag in Torhout een gouden zaak kan doen in de degradatiestrijd.© Bart Vandenbroucke

Blijkbaar voelt FC Gullegem zich beter op verplaatsing dan in eigen huis, want na de 0-3-zege op Jong Essevee volgde een 1-2-nederlaag tegen Oostkamp. “Er rust blijkbaar een vloek op ons veld”, aldus T1 Jordi Lemiengre, die zaterdag in Torhout een goede zaak in de degradatiestrijd hoopt te doen.

Geoffrey Vandenbulcke

Het thuisvoordeel, daar heeft FC Gullegem dit seizoen nog maar weinig van kunnen profiteren. Tien wedstrijden in eigen huis leverden slechts één overwinning op. Ook vorig weekend tegen Oostkamp liep het mis. “En toch moeten we vertrouwen putten uit die onterechte nederlaag”, blijft Jordi Lemiengre positief. “De winning goal van een heel sterk Oostkamp kwam er na een loepzuivere foutieve tackle op Kevin Henneuse. Jammer dat de scheidsrechter vergat te fluiten. Daarna liepen we wat gefrustreerd te voetballen.”

Als trainer moet het niet gemakkelijk zijn om na een overwinning telkens weer met de voeten op de grond gezet te worden. “Moeilijk is dat niet”, reageert Jordi Lemiengre. “In voetbal is het zoals in het echte leven: als je valt, moet je weer opstaan. Wie blijft liggen, is gezien. Aan onze kwaliteiten moet je niet twijfelen. Wie afgetekend kan gaan winnen op Harelbeke, Westhoek en Jong Essevee, is zijn plaats in tweede afdeling meer dan waard. En niet onbelangrijk, tegen Oostkamp toonden mijn jongens de juiste mentaliteit. Jammer dat ze geen loon naar werken kregen.”

Zaterdag maakt Gullegem de verplaatsing naar Torhout. “Het is in zulke wedstrijden tegen de rechtstreekse concurrenten dat we het zullen moeten doen”, blikt Jordi Lemiengre vooruit. “Ik heb Torhout dit seizoen al enkele keren aan het werk gezien en weet dat ons een moeilijke wedstrijd te wachten staan. Het zal er op aankomen te knokken voor ieder punt. Als het niet gaat met technisch verzorgd voetbal, zullen we onze werkkledij moeten aantrekken.”

Brandon Vanderbeken: “In schoonheid afscheid nemen”

Doelman Brandon Vanderbeken keert straks na vijf seizoenen Gullegem terug naar Wielsbeke. “Terug naar de heimat”, lacht de 30-jarige goalie. “Ik ga niet weg bij Gullegem uit onvrede. Ik kan op een mooie periode terugblikken bij een warme en gezellige club. Wielsbeke trok eerder al aan mijn mouw, maar toen vond ik het nog te vroeg om op lager niveau te gaan spelen. Intussen heeft Wielsbeke de stap naar derde afdeling gezet en is de club nog aan het groeien. Maar eerst wil ik in schoonheid afscheid nemen van Gullegem. Ik zal er alles aan doen om het behoud veilig te stellen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten