Voetbal 1ste provinciale WS Lauwe

Jan Verhoeve durft weer dromen van nationaal voetbal met WS Lauwe: “Ik ben opnieuw een gelukkige voorzitter”

Jan Verhoeve hoopt dat WS Lauwe zondag in Boezinge alsnog de tweede periodetitel kan grijpen.© Bart Vandenbroucke

WS Lauwe heeft nog een piepkleine kans om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Daarvoor moet zondag met vier goals verschil gewonnen worden bij leider en concurrent Boezinge. Niet evident tegen de minst gepasseerde defensie van de reeks. “En toch weet je maar nooit”, blijft voorzitter Jan Verhoeve optimistisch.

Fons Vandewynckele

WS Lauwe is een club met een rijk verleden. White Star was in de jaren ’70 een vaste waarde in de toenmalige derde klasse en mocht ooit twee keer bekeren tegen Anderlecht en Thor Waterschei. De ex-ploeg van Lorenzo Staelens en Hein Vanhaezebrouck kreeg zelfs de vleiende bijnaam ‘Klein Anderlecht’ opgespeld. Maar WS Lauwe kende ook moeilijke tijden. Na het seizoen 2010-2011 moest White Star zelfs terug naar af in derde provinciale. “We hebben diep gezeten”, blikt voorzitter Jan Verhoeve terug. “Op financieel vlak stond het water ons tot aan de lippen. Gelukkig kregen we net op tijd hulp van enkele oud-spelers en sympathisanten, die er ons opnieuw bovenop hielpen. Met een nieuwe vzw en vernieuwd enthousiasme ging het snel van derde naar eerste provinciale.”

Zeven seizoenen later is de blik van WS Lauwe opnieuw gericht op nationaal voetbal. “Het zou goed zijn moesten we er op Boezinge al in slagen ons ticket voor de eindronde in de wacht te slepen”, vervolgt Jan Verhoeve. “We zouden niet neen zeggen tegen promotie naar derde afdeling, want ik denk dat we er opnieuw klaar voor zijn. De voorbije jaren hebben we als club hard gewerkt. Met het aantrekken van sportief manager Stefaan Tanghe deden we een gouden transfer. De voormalige Rode Duivel betekent nog iets in het voetbal en kent zijn wereld. Met T1 Maxim Vandamme hebben we ook de juiste man op de juiste plaats.”

© VDB

In het verleden leken White Star en Racing Lauwe op weg naar een fusie, maar zoveel jaren later staan beide clubs nog altijd op eigen benen. “Uiteraard is het stadsbestuur vragende partij, maar een fusie is wat ons betreft niet meteen een dringende optie”, zegt Jan Verhoeve. “Wij varen onze eigen voorzichtige koers, want corona eiste zijn tol, supporters haakten af en het is moeilijker geworden om sponsors te overtuigen. Dit seizoen krijgen veel eigen jongeren speelkansen, en ze doen dat goed. Uiteraard missen ze nog wat ervaring, maar ze kunnen er alleen maar beter van worden. Ik heb het ooit anders geweten, maar op dit moment ben ik opnieuw een gelukkige voorzitter.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten