Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Wervik

Gianni Lingier beseft dat komst van Stekene eindelijk die eerste zege voor Eendracht Wervik moet opleveren: “Niemand zal ons moeten opnaaien”

Het Wervikse seizoen begon met een vroege goal van Louis Vandepitte in de openingsmatch tegen Wielsbeke, maar vijf maanden later heeft Eendracht nog altijd geen thuismatch gewonnen.© Bart Vandenbroucke

Na de 2-3-uppercut tegen Hamme herpakte Wervik zich met een 1-1-gelijkspel op Wielsbeke. Zaterdag wacht de jongens van T1 Jakob Crombez een thuismatch tegen het nummer zes Stekene. “We zullen er alles aan doen om onze supporters eindelijk die eerste thuiszege aan te bieden”, zegt Gianni Lingier.

Geoffrey Vandenbulcke

Eendracht beschikte in het verleden over een stevige thuisreputatie en je moest als tegenstander over goede papieren beschikken om in Wervik iets te komen oogsten, maar dit seizoen is daar totaal geen sprake meer van. De plaatselijke supporters zijn zelfs al vergeten hoe zoet een thuiszege kan smaken.

“Aan goede wil en inzet is er nochtans geen gebrek, maar er zit altijd wel iets tegen”, zegt Gianni Lingier, die vorig weekend op Wielsbeke de gelijkmaker scoorde. “In de heenronde speelden de vele blessures ons parten. Ook ik was meerdere weken out. Intussen zijn de sterkhouders weer fit en dat kan je merken aan ons spelniveau. We waren de evenknie van een sterk Hamme, maar werden niet beloond voor ons goede voetbal. Allicht het lot van een ploeg die achteraan bengelt.”

Zaterdag thuis tegen Stekene moet het erop zijn. Een nieuwe nederlaag kan Wervik zich niet meer veroorloven. “We zijn ons bewust van onze nijpende situatie en doen er alles aan om het tij te doen keren”, reageert Lingier. “In heel wat wedstrijden ontbrak het ons aan een tikkeltje geluk om de kers op de taart te krijgen, maar toch blijven we er met z’n allen voor gaan. Stekene is een stevig en moeilijk te manoeuvreren geheel, maar we weten wat er op het spel staat. Niemand zal ons moeten opnaaien. De degradatiestrijd zal allicht duren tot de laatste speeldag, maar de tijd is aangebroken om te bewijzen dat we wel degelijk in derde afdeling thuishoren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten