Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Elene-Grotenberge

Ian Groenez scoort en laat scoren bij Eendracht Elene-Grotenberge: “Zondag opnieuw een zespuntenduel”

Ian Groenez (aan de bal) staat nu al drie weken op rij in de basis bij Eendracht Elene-Grotenberge.© Erik Westerlinck

Grotenberge -

Eendracht Elene-Grotenberge herademt na de overwinningen in Stekene (0-1) en de thuiszege tegen rode lantaarn KFC Eppegem (2-1). Zondag zakt SK Roeselare-Daisel af naar Grotenberge, daarna kruist men de degens met Wolvertem Merchtem en Eendracht Aalter. Onderin het klassement beweegt er nogal wat, en dus moet Elene-Grotenberge vol aan de bak.

Freddy De Geest

Eendracht Elene-Grotenberge heeft gedaan wat het moest doen, nu het onderaan het klassement rommelt. “Na een zes op zes kunnen we iets rustiger ademen, maar het gevaar is zeker nog niet geweken”, zegt Ian Groenez, die tegen Eppegem de weg naar de netten vond en in Stekene een assist afleverde. “Tegen Eppegem begon de wedstrijd ideaal met een vroege voorsprong na een owngoal. Halfweg de eerste helft verdubbelde ik de voorsprong, maar met de gretige bezoekers waren we nog niet klaar. Op slag van rust werd het 2-1 toen na een strafschop de bal toch binnenging in de rebound. Het beloofde dus een spannende tweede helft te worden en dat werd het ook.”

Eppegem ontwikkelde nogal wat druk in die tweede helft en versierde verschillende kansen, maar geraakte niet voorbij een uitstekende Jordy Engelbinck. “Onze doelman heeft een niet onbelangrijk aandeel in de overwinning”, weet Groenez. “Deze keer hadden we het beetje meeval dat in te veel matchen ontbrak. Dit is een zeer belangrijke zege omdat we Eppegem nu terugslaan tot op tien punten. Die kloof is niet in een handomdraai weggeveegd. Zondag spelen we opnieuw een zespuntenduel tegen Roeselare-Daisel. Drie keer winnen op rij is ons dit seizoen nog niet gelukt, maar daar gaan we voor. Winnen we van de West-Vlamingen, dan komen we op gelijke hoogte met hen.”

Steun

Groenez, die aan zijn derde seizoen bij Elene-Grotenberge bezig is nadat hij van de jeugd van Olsa Brakel overkwam, staat nu drie weken op rij in de basis. “Tegen KVC Jong Lede (1-4) leidde een ongelukkige tussenkomst van mezelf de gelijkmaker in”, is Groenez schuldbewust. “Tot op dat moment had Jong Lede nog niets klaargemaakt. Na de rust werden we afgemaakt. Dat was zuur, maar ik heb er me snel overgezet. Dit is een schitterende groep. We winnen en verliezen samen. Iedereen steunt iedereen en dat is een niet onbelangrijke troef. Zondag zetten we een stap in de goede richting, maar er zijn er meer nodig om de veilige haven binnen te varen.”

Week na week noteert men ook in deze reeks verrassende resultaten. Dat SV Rumbeke in Kalken (1-2) zou winnen, was niet ingecalculeerd. Eendracht Wervik pakte een punt in Wielsbeke en Eendracht Aalter zet zijn remonte gewoon verder. “Om die reden is zondag winnen van Roeselare-Daisel een must. Als dat zou lukken, kunnen we iets meer ontspannen de volgende wedstrijden aanpakken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten