Gemeenten verduurzamen wagenpark met hulp van intercommunale DDS

© Sandra Van Watermeulen/id

Dendermonde/Lebbeke/Hamme/Wichelen/Zele/Berlare/Buggenhout -

Meer dan 100 voertuigen heeft gestroomd.be al in bestelling. Het is een platform waar intercommunale DDS mee is ingestapt om het wagenpark van gemeentebesturen duurzamer te maken.

Stef Van Overstraeten

In april 2022 hield IGEMO uit Mechelen met de tien andere Vlaamse streekintercommunales, waaronder DDS, een nieuw aankoopplatform voor duurzame voertuigen boven de doopvont. Gestroomd.be was geboren en biedt lokale besturen de mogelijkheid om elektrische, hybride en andere duurzame voertuigen te kopen, al dan niet aangepast aan specifieke noden. Op minder dan een jaar tijd waren er al 102 bestellingen.

“Door met verschillende gemeenten samen grotere volumes aan te kopen, krijgen we gunstige prijzen”, zegt Raf De Wolf, voorzitter van DDS. “En een gemeenschappelijke overheidsopdracht betekent ook minder administratieve rompslomp in vergelijking met een individuele aanpak per gemeente. Dat zijn twee serieuze voordelen. Ik ben ervan overtuigd dat de lokale besturen, politie- en brandweerzones, OCMW’s en onderwijsinstellingen in onze regio nog potentieel hebben om hun voertuigenpark verder te vergroenen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten