Wielrennen Jeugd Ploegvoorstelling Avia-Rudyco Cycling Team

Avia-Rudyco Cycling bestaat 25 jaar: “Zilveren jubileum met goud beladen”

Bij de ploegvoorstelling in Berlare waren meer dan zeshonderd aanwezigen in de festivalhal.© RR

Hamme -

Avia-Rudyco Cycling begint aan zijn 25ste seizoen. De club werd ooit gesticht door de Eksaardse wielerfreak en cafébaas André Cornelis om vooral enkele ‘vrije amateurs’ en WAOD-ers aan een truitje te helpen. Een kwarteeuw later is de club een van de meest bloeiende jongerenteams van het land.

Ivan Elegeert

“De eerste tien jaar hadden we inderdaad geen echte jeugdwerking”, blikt voorzitter Rudy Cornelis, die het levenswerk van zijn vader verderzet, terug. “Maar onder impuls van Sven Blommaert, Luc Rooms en nog enkele andere ex-renners zijn we vijftien jaar geleden ook met enkele nieuwelingen en junioren begonnen. We zijn op alle vlakken stap voor stap gegroeid. We hebben bijzonder zwaar geïnvesteerd in opleiding. Resultaten waren ondergeschikt. Met dank ook aan de sponsors die dat mogelijk maakten. Door gediplomeerde trainers aan te trekken, opleidingen te bieden op alle domeinen van de wielersport en vooral door iedereen kansen te geven zijn we geworden wat we nu zijn. Daar mogen we toch wel dankbaar en trots op zijn”, aldus de voorzitter, die bij de ploegvoorstelling meer dan zeshonderd aanwezigen naar de festivalhal in Berlare lokte. Want geen enkele andere zaal bleek groot en ruim genoeg om de meer dan 160 renners, begeleiders en materiaal de aandacht te geven die ze verdienden.

Avia-Rudyco gaat zijn zilveren jubileum tegemoet, maar het doet dat met een erelijst die met goud overladen is. “Op sportief vlak was 2022 een uitzonderlijk succesvol jaar, en in de winterperiode breidden onze renners daar een exceptioneel verlengstuk aan op de piste en in het veld”, vult secretaris Luc Rooms aan. “Onze club staat klaar om onze renners optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling, met focus op kwaliteit. Deze kwaliteit wordt ook extern erkend. Als enige jeugdclub in België behaalden we de zes kwaliteitslabels van Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen. Als club zijn we hier fier op en kijken we alvast uit naar de start van het nieuwe wegseizoen, stages, trainingen en opleidingen.”

Uitdagend programma

De juniorenkern, die vorig seizoen zowat alles won wat er te winnen viel, krijgt ook dit jaar weer alle kansen. Toppers als Steffen De Schuyteneer, Mauro Cuylits, Nolan Huysmans, Cedric Keppens of Milan Van Den Haute krijgen net als de twintig andere junioren een bijzonder uitdagend internationaal programma aangeboden. “Bij de aspiranten is plezier en ontspanning nog het eerste doel, bij de nieuwelingen leggen we de lat al iets hoger en wordt er doelgericht gewerkt en wordt elk talent verder ontwikkeld. Maar bij de junioren worden resultaten inderdaad stilaan belangrijker. Dit is in onze club de leeftijdscategorie waarbij we onze renners willen laten doorgroeien naar de betere beloftenploegen in binnen- of buitenland”, vertelt trainer Michel Geerinck. “Performance, verfijning van de talenten, meer oog voor details, koersen op internationaal niveau en vooral ook leren koersen als team zijn hier onze kernwoorden.” 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten