Basketbal 2de landelijke B (m) Clem Scherpenheuvel

Clem Scherpenheuvel van Bram Wieringa nu al zeker dat het eerste competitiefase als leider afsluit: “Onze ploeg staat er zoals nooit tevoren”

Bram Wieringa kijkt al uit naar de tweede ronde. “Een rustperiode van enkele weken geeft ons hopelijk een beetje ademruimte zonder ons uit het ritme te halen.”© Guy Meurs

Het gaat Clem Scherpenheuvel voor de wind. De mannen van coach Kris Wauters rijgen de zeges aaneen en zijn dit seizoen de te kloppen ploeg in tweede landelijke. Afgelopen weekend waren Bram Wieringa en co. ook voor de tweede keer dit seizoen te sterk voor Arendonk, de grootste concurrent bovenaan.

Tommy Vermeire

“Door deze 72-60-zege hebben we een klein kloofje geslagen met Arendonk”, zegt Wieringa. “De Kempenaars zaten ons dicht op de hielen, maar we hebben hen kunnen afhouden.”

De hele wedstrijd bleek een close game, maar in het slotkwart nam Clem afstand. De Scherpenheuvelenaars zijn zo al zeker dat ze op kop de eerste fase van de competitie afsluiten. “De laatste wedstrijd van de eerste ronde spelen we dit weekend tegen Lommel. Daarna moeten we gewoon elke wedstrijd apart bekijken en zien in hoeverre we op ons elan kunnen verdergaan. De agenda van de tweede ronde is nog niet bekend, we weten dus nog niet wanneer we er precies aan beginnen. Een rustperiode van enkele weken geeft ons hopelijk een beetje ademruimte zonder ons uit het ritme te halen.”

Op persoonlijk vlak is Wieringa vooral blij dat hij voorlopig vrij is van blessures. “Laten we hopen dat dat zo blijft tot het einde van het seizoen. We staan er met het team zoals nooit tevoren. Alles loopt op wieltjes. De keuze van de club om Kris Wauters als coach aan te stellen, is ook een schot in de roos gebleken.”

Grafisch ontwerper

Naast het basketbal werkt Wieringa als grafisch ontwerper bij een ontwerpbureau. “We zijn gespecialiseerd in visualisatie van data. We maken billboards. Soms creëer ik al eens een website in mijn vrije tijd. Al kruipt veruit de meeste tijd toch in het werk en in het basketbal.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten