Pastorale eenheid zet avond rond Phil Bosmans en heruitgave ‘Menslief, ik hou van je’ op

Sylvie Moors van Bond zonder Naam werkte de nieuwe uitgave van ‘Menslief, ik hou van je’ uit.© Maarten De Bouw

Kontich -

De pastorale eenheid Immanuel zet op woensdag 8 februari in zaal Pronkenborg in Kontich-Kazerne een avond rond pater Phil Bosmans, bekend van Bond zonder Naam, op poten. De nieuwe uitgave van zijn boek ‘Menslief, ik hou van je’ wordt er voorgesteld.

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Bosmans’ bekende tekstboek ‘Menslief, ik hou van je’ werd een nieuwe uitgave uitgebracht. Tijdens een viering naar aanleiding van de 100ste verjaardag van Phil Bosmans en zijn overlijden 10 jaar geleden werd het idee geboren om ook een boekvoorstelling te organiseren in de parochie waar hij tientallen jaren woonde. Tot kort voor zijn dood woonde Bosmans in het Montfortklooster in Kontich-Kazerne. De heruitgave van het boek is geen identieke editie, maar een verzameling van oorspronkelijke teksten, fragmenten uit andere boeken van Bosmans en werk van andere auteurs die aansluiten bij de geest van het boek.

De avond in zaal Pronkenberg gaat van start om 20u. Naast sprekers Barbara Torfs (directeur Bond zonder Naam) en Silvie Moors (adjunct-directeur) die de nieuwe editie uitwerkte, zijn er ook enkele getuigenissen van mensen die Phil Bosmans en zijn werk van nabij kenden.

(bar)

 

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt