Maldegem ontvangt van provincie 14.390 euro voor handelsversterkende initiatieven

Schepen van Lokale Economie Nicole Maenhout (N-VA) en ambtenaar Lokale Economie Peter Ameel zijn blij met de provinciale subsidie.© MWM

MALDEGEM -

Sinds 2014 kunnen Oost-Vlaamse gemeentebesturen en handelsverenigingen jaarlijks meedingen naar een provinciale subsidie voor handels- en horecaversterkende initiatieven.

Michel Wijne

Ambtenaar Lokale Economie Peter Ameel wees Shoppen@Maldegem (= S@M) op het bestaan van subsidies en hielp de handelsvereniging met het opstellen van de aanvraag.

“S@M kon tot 5 000 euro aanvragen en de gemeente Maldegem tot 10 000 euro. Ik vond het dan ook belangrijk om dit geld niet te laten liggen en om beide aanvragen goed op elkaar af te stemmen”, zegt Peter Ameel.

“Concreet heeft S@M tussenkomst gevraagd voor de organisatie van de laatavondopeningen van de winkeliers en de eindejaarsactie. De gemeente vroeg dan weer tussenkomst voor de organisatie van een ondernemersevent in samenwerking met de Economische Raad, vlaggen voor de laatavondopeningen, vorming voor ondernemers en de realisatie van een digitale Maldegemse horecagids, die ook past in het toerismebeleid. Alles samen vloeit 14.390 euro naar Maldegem.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt