Andy (28) overlijdt drie weken na zwaar ongeval: “ fantastische kerel die voor iedereen klaarstond”

Het zware ongeval in het centrum van Lo werd Andy S. (28) uiteindelijk fataal.© jhm

Reninge/Lo/Bulskamp -

Drie weken nadat hij betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval in het centrum van Lo is de 28-jarige Andy S. uit Reninge in het ziekenhuis overleden. De man was al jarenlang voetballer bij WS Bulskamp en daar wordt dit weekend voor de wedstrijd een eerbetoon gehouden.

Jelle Houwen

Het bijzonder zware ongeval gebeurde op 12 januari rond 1.30 uur toen Andy S. in zijn Renault op de brug over de Lovaart de controle over zijn stuur verloor. Hoe dat gebeurde, zal onduidelijk blijven. Mogelijk viel hij in slaap of speelde het slechte weer een rol. S. raakte een borduur en ramde daarna drie geparkeerde wagens. De ravage was erg groot.

De brandweer moest S. uit het wrak bevrijden en kreeg ter plaatse de dringendste zorgen. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij drie weken lang voor zijn leven vocht. Dinsdag is hij alsnog overleden. De verslagenheid bij zijn vriendin, familie en vele vrienden is groot.

Eerbetoon tijdens thuismatch

Het ongeval gebeurde die woensdagnacht enkele uren nadat WS Bulskamp, de voetbalclub waarbij S. al tien jaar aangesloten was als flankaanvaller, net de eerste match van het seizoen had gewonnen. S. staat bij de club en zijn vrienden gekend ‘als een fantastische kerel die op elk moment voor iedereen klaar stond.’ Zijn overlijden kwam bij WS Bulskamp dan ook aan als een mokerslag. Aanstaande zondag wordt voor de thuismatch tegen Gistel een eerbetoon gehouden met een spandoek en minuut stilte of applaus. Tijdens de uitvaart van S., nu zaterdag om 10 uur bij uitvaartcentrum Cornelis in Veurne, zal een ruime delegatie van de ploeg aanwezig zijn.

LEES OOK. Man (28) zwaargewond na ongeval in dorpscentrum: “Een enorme klap, en dan die ravage”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten