Bekende televisiekok riskeert celstraf voor vechtpartij op lockdownfeestje

© Lelystad

Sint-Genesius-Rode -

De Brusselse correctionele rechtbank zal op 1 maart haar vonnis vellen in het proces tegen Mallory Gabsi, een Franstalige televisiekok.  De 25-jarige man staat terecht omdat hij in september 2020 betrokken zou geweest zijn bij een vechtpartij op een lockdownfeestje. Het parket had een gevangenisstraf van zes maanden gevorderd, terwijl de verdediging de vrijspraak vroeg.

BelgaBron: BELGA

Mallory Gabsi maakte vooral in het Franstalige landsgedeelte en in Frankrijk naam toen hij in 2020 de halve finale haalde in het elfde seizoen van ‘Top Chef’, een uitzending op RTL-TVI en de Franse zender M6. 

In september van datzelfde jaar was de jongeman aanwezig op een lockdownfeestje in Sint-Genesius-Rode. Hij vertrok er woedend omdat een tas met spullen van hem verdwenen was. Enige tijd later keerde hij terug, en volgens het parket was hij daarbij vergezeld van een groep mensen. 

“Hij heeft er twee mensen aangesproken die op een wagen aan het wachten waren”, klonk het bij de behandeling. “Daar is ruzie ontstaan, waarna die twee mensen in elkaar zijn geslagen. Eén van hen zou daarbij bewusteloos geslagen zijn en een kaakbreuk hebben opgelopen.”

Getuigen

Volgens het parket hebben verschillende getuigen het incident gezien en staat het vast dat Mallory Gabsi bij de vechtpartij betrokken was en slagen heeft uitgedeeld. Maar dat werd door de verdediging met klem betwist. “Hij was inderdaad op dat lockdownfeestje, wat een fout was, en is vertrokken”, klonk het. “Hij is teruggekeerd om zijn tas te zoeken en de organisatrice van dat feestje is formeel: mijn cliënt was bij haar, in de woning, toen de vechtpartij buiten uitbrak. Hij was daar niet bij betrokken en de slachtoffers hebben het nu enkel op hem gemunt omdat hij bekend is.”

Begin november beval de rechtbank het verhoor van twee bijkomende getuigen. Slechts één daarvan is kunnen verhoord worden, en die bevestigde de versie van de verdediging.

De rechtbank zal nu op 1 maart uitspraak doen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt