Ook Fietsersbond juicht komst van op en top Brusselse fiets toe: “Hoe meer oplossingen op maat van de Brusselse fietser, hoe beter”

Frédéric Mertens heeft met de Compacto een nieuwe fiets op de markt gebracht.© SUGG

Brussel -

De Compacto is de nieuwste fiets van het Brusselse fietsmerk SUGG en moet vooral de gezinnen met weinig plek in huis charmeren. Voor oprichter Frédéric Mertens is zoiets haast een missie. “Het is een goede zaak dat er wordt nagedacht aan oplossingen op maat voor alle Brusselaars.”

Amaury Michaux

Het nieuwe Brusselse fietsmerk SUGG heeft twee fietsateliers geopend: eentje in de Lakensestraat in het centrum van Brussel en eentje in de Waterloolaan in Elsene. Daarnaast heeft SUGG ook zijn eerste fiets voorgesteld. De Compacto is ‘made in Brussels’ en is een compacte, maar robuuste fiets. Ondertussen zijn er al 25 van verkocht. Het merk mikt op de verkoop van 100 fietsen voor de zomer van 2023 en bereidt al nieuwe bestellingen van onderdelen voor.

Compacto

“Onze fietsen zijn robuust en compact. Zo kan het onderhoud tot een minimum beperkt blijven, worden technische problemen vermeden en kunnen we de levensduur van de Compacto verlengen. We hebben ook gekozen voor een compact formaat zodat fietsers in alle soorten en maten hun fiets bijna overal kunnen meenemen en wegzetten” , zegt Frédéric Mertens, oprichter van het merk.

De Fietsersbond juicht de komst van het Brusselse merk toe. “Het is belangrijk dat er voor alle Brusselaars fietsen op maat bestaan”, vertelt Thomas Deweer van de Fietsersbond.

Oplossing op maat

“Zo zijn er longtails en bakfietsen om kinderen naar school te brengen, speed pedelecs voor pendelaars vanuit Vlaanderen, plooifietsen en deelfietsen voor de treinfietser, elektrische fietsen om de Brusselse heuvels te overwinnen en buitenmaatse fietsen voor leveringen. Met de Compacto komt daar nu nog een extra oplossing op maat bij.”

De creatie van de autoluwe wijken creëerde de voorbije maanden spanningen en een vergroting van de tweespalt tussen automobilist en fietser.

Autoluwe wijken

“Automobilisten krijgen het gevoel dat fietsers hun kostbare plek innemen”, vertelt Deweer.

“Het ging zelfs zo ver dat er vandalisme gepleegd werd en er werden zelfs ideologische drijfveren geopperd. Als Fietsersbond vinden wij het belangrijk om te blijven duiden dat de fiets gewoon een handig vervoersmiddel is in Brussel. Daarbij is het belangrijk dat er veel verschillende oplossingen op maat zijn en dat de Brusselaar veel keuzes heeft. Met de Compacto is er een nieuwe speler en dat kan de mobiliteit in de stad alleen maar ten goede komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten