Stadhuis opent deuren voor bezoekers: ook geheime toren kan nu bezocht worden

De trouwzaal staat uiteraard op het programma van de rondleidingen.© Eric Danhier

Brussel -

Het College en het stadsbestuur zijn onlangs verhuisd naar het nieuwe administratieve gebouw BruCity en daardoor kan het stadhuis nu intensiever ontdekt worden door bezoekers. In totaal zullen er 27 rondleidingen per week plaatsvinden, waarbij bovendien meer delen toegankelijk zijn.

Amaury Michaux

De rondleidingen in het Brusselse stadhuis, dat UNESCO-werelderfgoed is, gaan deze maand van start. Er zullen twee nieuwe rondleidingen zijn: de klassieke en de panoramische rondleidingen.

Bouwperioden

De klassieke rondleiding laat bezoekers meer te weten komen over de context van de verschillende bouwperioden van het gebouw door de hoofdgevel met uitzicht op de Grote Markt en de binnenplaats van het stadhuis te bekijken. Het publiek kan dan de ceremoniële kantoren, alle grote zalen en de galerijen aanschouwen.

De panoramische rondleiding laat bezoekers de Trouwzaal en de Gotische zaal ontdekken. Daarna geniet het publiek op het balkon van het stadhuis van een uitzicht op de prestigieuze Grote Markt. Het bezoek gaat verder met een beklimming van de toren van het stadhuis. Een wenteltrap leidt naar de top, waar bezoekers beloond worden op een uitzonderlijk uitzicht over Brussel.

Onvergetelijk

Het aantal bezoeken per week wordt opgedreven van 6 naar 27. "Ik ben blij dat de deuren van het Stadhuis nu volledig open zijn voor het grote publiek”, vertelt Delphine Houba (PS), schepen van Cultuur en Toerisme. “Dit prestigieuze gebouw wordt opengesteld aan het publiek van Brussel en de hele wereld en de toegang tot de geheime toren van het Stadhuis is een onvergetelijke ervaring.”

Naast de bezoeken zullen er in het stadhuis ook nog officiële vergaderingen, recepties, conferenties en bruiloften plaatsvinden. De rondleidingen kunnen geboekt worden via www.brussel.be/stadhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten