Voetbal 4de provinciale B Sparta Petegem B / VC Zevergem Sport

Periodetitel is toemaat in titelrace tussen VC Zevergem Sport en Sparta Petegem B: “Hoeven onszelf niet nodeloos onder druk te zetten”

Wouter Bogaert won met VC Zevergem Sport al de eerste periodetitel: “We zijn echter niet fanatiek met de tweede periodetitel bezig.”© Nic Declercq

Petegem-aan-de-Leie -

In vierde provinciale B zal het verdict omtrent de tweede periodetitel pas op zondag 19 februari bekend zijn. Sparta Petegem B en VC Zevergem Sportief tellen evenveel punten, maar de Spartanen hebben met een doelpuntje verschil een gunstiger doelsaldo. In de algemene rangschikking telt leider Zevergem Sportief drie punten meer dan Sparta Petegem B. Pittig detail: op de laatste speeldag van de reguliere competitie staat de topper tussen Sparta Petegem B en Zevergem Sportief op de kalender.

Johan Polet

Zevergem Sportief komt zondag door een kronkel van de kalender niet in actie. “Wij werken op 19 februari een inhaalmatch op het veld van SK Merelbeke af”, aldus coach Wouter Bogaert van Zevergem Sportief. “Die wedstrijd telt mee voor het tweede periodekampioenschap en is beslissend voor het toekennen van de periodetitel. We zullen op dat moment weten welk resultaat wij nodig hebben om Sparta Petegem B vooraf te gaan. We zijn echter niet fanatiek met dit nevenklassement bezig. We zijn door de winst van de eerste periodetitel al verzekerd van deelname aan de eindronde. Het zal zonder grote verrassingen een titelduel tussen Sparta Petegem B en Zevergem Sportief worden.”

“Wij kwamen afgelopen zondag tegen ESA Bottelare B niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel”, weet Bogaert. “Het was een gesloten match met weinig kansen aan beide zijden. Bottelare B heeft dit punt niet gestolen. Wij beschikken over een kleine kern waardoor ik weinig wisselmogelijkheden heb. Ik hoop in de komende weken onze goalgetter Mathis De Schamphelaere, Florian Petri en de ervaren Riekie De Sloover te recupereren. Die drie jongens zijn een meerwaarde”, besluit Bogaert.

Titelkoorts bij Sparta Petegem B

Sparta Petegem B trekt zaterdag naar Eendracht Vinkt B dat op de dertiende plaats staat. “We zouden ons niet mogen laten verrassen, maar we zijn op onze hoede,” zegt coach Dominiek Colpaert van Sparta Petegem B. “Het is derby waarbij veel spelers uit beide kampen elkaar goed kennen. We hopen onze goede reeks door te trekken. We behaalden vier overwinningen op een rij waaronder een fraaie 4-3-zege tegen SK Ooidonck Leerne. We keken na een uur tegen een 1-3-achterstand aan, maar zetten de scheve situatie in het laatste halfuur nog volledig recht. We zijn mentaal sterker geworden want dit zou ons in de voorbije jaren niet zijn gelukt. Ik beschik over een iets ruimere kern dan Zevergem Sportief, maar mis tegen Vinkt B toch heel wat jongens. Ik moet vooral in mijn defensie sleutelen. Thibo Permentier is geschorst. Quinten Lavent en Mathieu Steyaert moeten geblesseerd toekijken. Het is begrijpelijk dat de titelkoorts een beetje begint te leven, maar we moeten hier niet mee bezig zijn. We hoeven onszelf niet nodeloos onder druk te zetten. Er zijn nog 33 punten te verdienen. Werken van week tot week is de boodschap.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten