Zes maanden cel voor man die buschauffeur slaat, maar die vraagt zelf schadevergoeding: “Omdat mijn kinderen bang waren”

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Nieuwpoort -

Een 30-jarige man uit het Waalse Ottignies heeft zes maanden cel met uitstel gekregen omdat hij een buschauffeur van De Lijn had geslagen in Nieuwpoort. Vreemd genoeg eiste de man zélf een schadevergoeding “omdat zijn kinderen bang waren op de Lijnbus”, maar dat ging niet door.

Jelle Houwen

Op 20 augustus vorig jaar nam de 30-jarige Rudy V. uit Ottignies met zijn vrouw en twee kinderen de volle Lijnbus in Nieuwpoort. Daar begon hij te discussiëren met de Lijnchauffeur, die volgens hem veel te wild reed. “Volgens V. maakte de chauffeur plots een bruusk manoeuvre, waardoor zijn vrouw en kinderen ten val kwamen en zich bezeerden”, sprak de procureur. “Daarop viel hij de chauffeur aan en deelde hem vier klappen uit. Belangrijk te melden is dat de chauffeur inderdaad een manoeuvre moest maken, net doordat V. aan het schreeuwen was en hem afleidde. Dat is te zien op de camerabeelden.”

De man kreeg zes maanden cel met uitstel en 800 euro boete. De Lijn krijgt 1.465 euro schadevergoeding en de chauffeur 750 euro.

Bang van De Lijn

De 30-jarige Rudy V. scheen niet te beseffen dat hij de beklaagde was en wilde de rollen om draaien. “Ik eis een schadevergoeding van De Lijn”, sprak hij. “Sinds dat incident zijn mijn kinderen bang van een Lijnbus en durven ze er al zeker niet meer op te stappen. Wat die chauffeur deed, was fout. Ik heb enkel gehandeld als een boze vader die opkomt voor zijn kinderen.”

De rechter hield daar uiteindelijk geen rekening mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten