Wecandance pakt uit met nachttreinen voor jubileumeditie: “We willen dat elke bezoeker veilig thuiskomt”

© Wecandance

Brugge -

Voor de tiende editie van Wecandance pakt de organisatie uit met een primeur: op 5, 6, 12 en 13 augustus 2023 worden nachttreinen ingelegd van Zeebrugge naar Brugge.

Junior Verbeeke en Celina Cazzetta

Wecandance vindt deze zomer voor de tiende keer plaats: een jubileumeditie, dus. Op 5, 6, 12 en 13 augustus 2023 worden per dag 15.000 bezoekers verwacht. En omdat het festival blijft groeien, pakt de organisatie uit met een primeur: nachttreinen. Na afloop van elke festivaldag rijdt er vanuit Zeebrugge nog een speciale trein naar Brugge. “Dit jaar, tijdens onze verjaardagseditie, willen we onze locatie op het strand volmondig in de kijker zetten”, zegt organisator Bart Roman. “Door de nachttreinen in te leggen hopen we bezoekers van buiten Brugge de mogelijkheid te geven de prachtige regio ook voor én na ons festival verder te kunnen ontdekken. De band met de lokale horeca, ondernemers en bevolking is een van de belangrijkste bestaansredenen van ons festival.”

Vorig jaar verdubbelde het aantal bezoekers voor populaire festival in Zeebrugge. “Ons doel als festival is om iedereen een ongelooflijke dag bij ons op het strand te bezorgen, maar we ambiëren ook dat elke bezoeker veilig thuiskomt”, zegt Roman.

Brugse horeca

Voor een heen- en terugrit met de nachttrein betaal je 13 euro. Die tickets zijn te koop vanaf 19 juli en de plaatsen zijn beperkt. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is alvast blij dat de band tussen Brugge en de deelgemeente zo versterkt wordt. “Ieder jaar trekt het festival nieuwe, jonge, bezoekers naar onze regio”, zegt De fauw. “Door de nachttreinen in te leggen hopen we bezoekers van het festival te stimuleren een weekendje weg te boeken en zo de lokale Brugse horeca te laten meegenieten van het overweldigende succes van het festival.”

Op donderdag 9 februari kondigt het festival zijn thema en de eerste namen op de line-up aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten