Vierde peuterspeelpunt in dienstencentrum De Schoor: “Stimuleert laagdrempelig ontmoetingen”

In De Schoor wordt elke woensdagvoormiddag het peuterspeelgoed bovengehaald.© RR

Turnhout -

Voortaan zijn kleuters en hun (groot)ouders elke woensdagvoormiddag welkom in dienstencentrum De Schoor in Schorvoort. Het peuterspeelpunt helpt de kinderen met de overgang richting kleuterschool en hun begeleiders met het uitbreiden van hun sociaal netwerk.

Wouter Adriaensen

Na cultuurhuis de Warande in het stadscentrum, de sporthal aan het Stadspark en ’t Antwoord in de Otterstraat is dienstencentrum De Schoor in de wijk Schorvoort de vierde Turnhoutse locatie voor een peuterspeelpunt. Dat zijn ontmoetingsruimtes waar mama’s, papa’s en grootouders met hun jonge (klein)kinderen kunnen spelen en sporten en elkaar ontmoeten.

Kinderarmoede is een prangend probleem in Turnhout. “Voor ons is het belangrijk dat elk kind kansrijk opgroeit”, zegt schepen voor Gelijke Kans Kelly Verheyen (Vooruit). “We begeleiden elk kind van baarmoeder tot volwassenheid. De peuterspeelpunten zijn een vroege schakel in die warme keten. Dankzij hun laagdrempelig karakter bevorderen ze ontmoetingen. Die stimuleren zowel de kinderen als de volwassenen om zich te ontplooien en hun vaardigheden te versterken.”

Versterkend voor hele buurt

“Schorvoort is een dynamische wijk met veel jonge gezinnen die we heel graag naar het peuterspeelpunt willen trekken”, vult schepen voor Zorggroep Orion Luc Op de Beeck (CD&V) aan. “De Schoor is een mooie locatie die bij goed weer de bijkomende troef heeft van een tof tuinterras. Ook voor het dienstencentrum zelf is dit een goede zaak, nu gaat een nieuw publiek de weg vinden. Dat kan alleen maar versterkend zijn voor de hele buurt.”

Het peuterspeelpunt in De Schoor is elke woensdag van 9u tot 12u open. (woad)

www.turnhout.be/peuterspeelpunt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten