Drugsdealers stelen van werkman die bewakingscamera’s installeert... maar worden genekt door camerabeelden

De twee verdachten stonden woensdag terecht.© lmd

EEKLO -

Twee drugsdealers stonden in de correctionele rechtbank terecht voor twee feiten: diefstal en de verhandeling en het bezit van drugs. Ze riskeren zware celstraffen en geldboetes.

Laura Moens

Twee drugsdealers gingen in de Zuidmoerstraat in Eeklo in oktober 2022 aan de haal met een rugzak en een laptop van een werkman die er bewakingscamera’s aan het installeren was. De twee daders, B.N. (43) en B.W. (31), werden uiteindelijk genekt omdat ze op de camerabeelden te zien waren. “Je zag hoe de ene de rugzak meenam en de ander op de uitkijk stond”, zei procureur tijdens de zitting.

De politie besloot een huiszoeking uit te voeren en merkte al snel dat beide verdachten enorm onder invloed waren. “Op tafel lag speed, maar de politie vond ook 34 gram speed in een handschoen”, aldus de procureur. “In de slaapkamer werd een koffertje gevonden waarin een koelmiddel, een weegschaaltje en 141 gram speed verscholen zaten.”

Volgens een verklaring van een getuige zou er geregeld volk over de vloer komen om drugs te kopen.

Beide verdachten kampen met een zware verslaving. B.N., die in de rechtbank werd bijgestaan door advocaat Sinan Karsikaya, verklaarde geen drugs meer te gebruiken. “Ik heb een dochter van tien jaar en twee zonen, jonge twintigers. Ik wil er voor hen zijn”, aldus B.N.

8.000 euro boete

B.W. heeft een moeilijk periode achter de rug. “Mijn cliënt was een lange tijd op de dool”, aldus de advocate van de dertiger. “Hij is momenteel dakloos, heeft het financieel niet gemakkelijk en kan op niemand terugvallen.”

B.W. werd eerder al vijf keer correctioneel veroordeeld en beseft dat het zijn allerlaatste kans is. Zijn advocate vroeg om een milde toepassing van de strafwet.

B.N. riskeert een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 8.000 euro. B.W. hangt een gevangenisstraf van één jaar en een geldboete van 8.000 euro boven het hoofd.

De uitspraak volgt over enkele weken.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt