Caroline en Daphné leveren gezonde en gevarieerde zelfbereide maaltijden aan huis: “Zeg foert aan tijdverlies en zeg hallo aan Fourt”

Creatieve kok Daphné en onderneemster Caroline vinden elkaar in Fourt en maken zelf gezonde kant-en-klare maaltijden voor in de oven.© Elke Lamens

Sint-Lenaarts -

Begin januari bundelden onderneemster Caroline Piot (34) uit Sint-Job en culinaire creatieveling Daphné (35) uit Brasschaat hun talenten in FOURT. Sindsdien mochten ze al heel wat gezonde kant-en-klaarmaaltijden aan huis laten leveren in de regio. “Het zijn al heel drukke weken geweest”, bekennen ze.

Caroline Piot, mama van Olivia (4) en Vic (2), is de trotse bezielster van Fourt. “Toen hier in ons magazijn in Heihoefke in Sint-Lenaarts, ruimte vrij kwam, begon het te kriebelen om dit zelf in te vullen”, bekent ze.

“Heel wat vrienden en collega’s worstelden net zoals mijn man en ik met tijdgebrek. Na een goedgevulde dag nog gezond, vers en voldoende gevarieerd te koken, ontbrak het ons vaak aan inspiratie, energie en tijd. Zeker als je dan besefte dat je nog niet eens in de supermarkt was geraakt. Je zou voor minder foert zeggen en voor een snelle, vaak ongezonde, hap gaan.”

Caroline kan bogen op tien jaar businesservaring.© Fourt

Vanuit dit buikgevoel creëerde ze een nieuw concept. “De idee was om én tijd te winnen én niet elke dag achter het fornuis te moeten én toch voedzame, heerlijke gerechten op tafel te toveren. Ik testte eerst alle bestaande formules uit, maar als je een verse maaltijd wilt, dan moet je nog steeds de ingrediënten zelf bereiden. Dat moest anders kunnen: gewoon een verse maaltijd opwarmen en klaar! Zo is Fourt geboren. Eigenlijk verkopen we zo ook qualitytime.”

In het magazijn richtte Caroline een industriële keuken in en startte een zoektocht naar een kok. Die vond ze in Daphné. Hoewel zij zich tien jaar lang met veel plezier inzette voor kinderen met autisme, bleef eten een passie. “Zowel het bereiden als het opeten doe ik graag”, lacht ze.

Gezond eten en koken is een passie voor Daphné.© Fourt

Licht en verteerbaar

“Hoe ouder ik werd, hoe meer dit evolueerde in de richting van gezondere keuzes maken. Ik schoolde me meer en meer bij om te achterhalen welke effecten bepaalde voedingsmiddelen op ons lichaam hebben. Vers, authentiek en seizoens- en streekgebonden staan centraal in ons project. Kleur geven aan de eenvoudige gerechten en ervoor zorgen dat het mooi tot bij onze klanten geraakt, dat is ons doel.” Hiervoor werken ze samen met lokale producenten van groenten, plaatselijke viswinkel en beenhouwer.

Gecombineerd met tien jaar ervaring als commercieel directeur die Caroline op tafel kan leggen, zou naar eigen zeggen de tafel nogal leeg blijven zonder een culinaire creatieveling als Daphné. “Alle recepten en ideeën komen van haar. Zo staan er elke week traditionele, vegetarische en gezonde koolhydraatarme gerechten op het menu. We gaan absoluut voor licht en verteerbaar”, benadrukt ze.

Daphné kookt alleen met lokale, verse ingrediënten.© Fourt

Ruime porties

Maar dat betekent niet dat je met honger van tafel zou gaan: “Onze porties zijn ruim berekend. Een volwassen portie weegt 500 gram, een kinderportie 300 gram. Grote eters kunnen een portie van 700 gram bestellen. Onze klanten reageren alvast heel positief.”

Intussen verdeelt Fourt maaltijden ook buiten Groot-Brecht tot in Hoogstraten, Rijkevorsel, Brasschaat, Malle, Zoersel, Schoten en Schilde. “Dat kan op termijn nog groeien, ook het aantal gerechten dat we per week aanbieden willen we nog verder uitbreiden. Maar we willen stap voor stap gaan, het is een groeiproces. We merken dat klanten op voorhand plannen wanneer ze weinig tijd hebben om zelf te koken. Zo is maandag een topdag.”

De porties zijn ruim berekend.© Fourt

Een maaltijd bestellen kan tot donderdag voor levering op maandag en dinsdag, en tot dinsdag voor levering op donderdag en vrijdag. Tot maart genieten klanten 20% korting wanneer ze de code V3NSGKXW ingeven bij de onlinebestelling. Eenmalig bestellen kan, een abonnement hoeft niet. In de prijs zit de levering begrepen.

 (Elke Lamens)

www.fourt.be

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt