Gemeentepersoneel kan fiets leasen: “We streven naar duurzame verplaatsingen”

© Chris Bosseloo

Herzele -

Het gemeentebestuur zorgt als werkgever voor een aantrekkelijke fietslease voor haar medewerkers en wil zo van en naar het werk fietsen stimuleren en duurzame mobiliteit promoten. Personeelsleden krijgen de mogelijkheid om aan interessante voorwaarden een (elektrische) fiets te leasen. Ze kunnen daarvoor een deel van hun eindejaarspremie of vakantiedagen flexibel inzetten.

Chris Bosseloo

Naast de financiering van de fiets zijn er ook verschillende diensten inbegrepen in de vaste leasevergoeding zoals een onderhoudspakket en optioneel een verzekering voor schade en diefstal of pechbijstand.

“Met fietsleasing willen we medewerkers stimuleren om te kiezen voor de fiets voor het woon-werkverkeer en privéverplaatsingen. We willen hiermee streven naar duurzame verplaatsingen en zetten in op het welzijn van onze mensen en ondersteunen hen in een gezonde levensstijl”, zegt schepen van Personeel Heidi Knop (Open VLD). “Bovendien bestellen onze medewerkers hun fiets bij een Herzeelse fietshandelaar, waardoor we ook lokale economie een flinke duw in de rug willen geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten