Volleybal  Nationaal 3B Eevoc Ertvelde-Evergem

Robbe Senaeve en Eevoc Ertvelde-Evergem boeken tweede driepunter van het seizoen: “Eindelijk eens loon naar hard werken”

Robbe Senaeve weet dat Eevoc Ertvelde-Evergem in een overgangsjaar zit. “Deze zomer zijn we aan een echte verjonging begonnen.”© Marc Van Hecke

Evergem -

Dankzij een overwinning tegen Gimme Waasland Kruibeke sluipt Eevoc Ertvelde-Evergem opnieuw dichter naar de buik van het klassement. “De voorbije weken was het al te dikwijls net niet, maar eindelijk kregen we nu eens loon naar werken”, zegt Robbe Senaeve.

Dirk Van Bruysel

De hoekaanvaller geeft toe dat deze overwinning deugd doet voor de gemoedsrust binnen het team.“Het was al drie maanden geleden dat we nog eens als winnaar van het terrein konden stappen”, zegt Senaeve. “In onze vijf voorbije wedstrijden ontmoeten we met VC Kalken, Caruur Gent B en Denderhoutem de drie ploegen die erbovenuit steken in onze competitie. We panikeerden nooit, maar wekelijks hard trainen zie je toch ook graag eens beloond met drie punten. Dat is nog maar de tweede keer dit seizoen. We wonnen al drie keer in vijf sets en tegen Bredene en nu Gimme pakken we er eindelijk eens drie. Dat het ook deze keer knokken was voor elke bal, nemen we er graag bij in deze omstandigheden.”

Niet degraderen

“Dat we dit seizoen de overwinningen niet aan elkaar zouden rijgen zoals ons de voorbije jaren telkens is gelukt, hadden we ingecalculeerd”, gaat Senaeve verder. “De voorbije jaren konden we leunen op een ploeg met veel ervaring, maar die ervaren spelers zijn allemaal gestopt. Deze zomer zijn we aan een echte verjonging begonnen. Veel jonge spelers, een andere trainer en het gebrek aan automatismen zijn zaken die punten kosten. Vooral omdat een groot deel van onze versterkingen jongens zijn die uit de B-ploeg werden overgeheveld. Arne Meiresonne en Laslo De Block zijn de uitzonderingen. Meiresonne speelde hier bij de jeugd, maar ging nadien naar Aalter. Samen met De Block is hij naar zijn roots teruggekeerd en dit omdat we de competitie zijn gestart met slechts één doel voor ogen: niet degraderen. We moeten niet kijken naar anderen, maar zelf zo veel mogelijk punten trachten te sprokkelen. Dat kunnen we alleen wanneer we als ploeg sterker worden, en dat doen we ook, want we bouwen naarstig aan een nieuw team”, besluit de 22-jarige student architectuur.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten