Voetbal  1ste nationale  KVK Ninove

Luca Polizzi moet nog ontploffen bij KVK Ninove, Olivier Romero opnieuw in de armen gesloten: “Het tij kan snel keren”

Luca Polizzi (rechts) kent tot nu toe gemengde resultaten bij KVK Ninove: “Uiteraard wil ik graag meer spelen, maar een carrière kent nu eenmaal pieken en dalen.”© Gregory Van Gansen

Ninove -

Op de Kloppers werd het op de slotdag van de mercato een heksenketel met de nakende uitgaande transfer van Olivier Romero. Finaal werd de meervoudige topschutter toch opnieuw in de armen gesloten. In Ninove wordt ook gehoopt dat goudhaantje Luca Polizzi ontploft in de terugronde.

Wim Redant

Na de hoopgevende puntendeling op bezoek bij Wezet maakt Ninove zich op voor de komst van leider Patro Eisden, dat in de heenronde groen-zwart van het kastje naar de muur speelde. Olivier Romero blies zijn transfer naar Eendracht Aalst af en blijft aan boord van de A-kern. “Ik blijf rekenen op Romero”, stelt coach Alan Haydock, die zondag ook Marco Hertveldt recupereert. Haydock moet het wel rooien zonder de geschorste Allan Tshimanga. Luca Polizzi is wel inzetbaar, maar werd in Wezet pas in de slotfase in de strijd gegooid. De balvirtuoos met de Italiaanse roots zaaide meteen gevaar met enkele goed getrapte vrijschoppen, wat de hoop voedt dat de jeugdspeler van Racing Genk toch nog ontbolstert. Haydock zag Luca Polizzi alvast de omslag maken. “Vanaf december is Luca uitstekend op dreef”, zegt Haydock. “Hij pikte op dat het moderne voetbal elke wedstrijd ook een fysieke veldslag vormt. Het is jammer dat Luca na een sterke prestatie tegen Heist uitviel tegen THES. Luca beschikt over een enorme technische bagage en is misschien wel de meest getalenteerde speler van onze groep. Ik verwacht van hem een bepalende rol de komende maanden nadat hij op Wezet sterk inviel.”

Kroatië en Cyprus

“Uiteraard wil ik graag meer spelen, maar een carrière kent nu eenmaal pieken en dalen. Misschien beleef ik dit seizoen wel een dalletje, maar uit ervaring weet ik dat het tij ook snel kan keren”, vertelt de oudste van het broederpaar Polizzi bij Ninove, die in het seizoen 2014-15 de A-kern van RC Genk haalde, maar een jaar later werd uitgeleend aan de Nederlandse tweedeklasser MVV. “In Maastricht stond ik meteen aan de aftrap bij de openingsmatch tegen Helmond Sport om een paar weken later mijn eerste goal mee te pikken tegen FC Eindhoven. Ik miste dat seizoen slechts één wedstrijd, maar na mijn uitleenbeurt verlengde Genk mijn contract niet en ik trok naar Kroatië, waar ik bij eersteklasser Inter Zapresic speelde. Nadien volgde een avontuur bij Olympiakos Nicosia op Cyprus. Het waren telkens verrijkende ervaringen. Via Rupel Boom kwam ik bij Ninove terecht. Het was wennen aan de tactische keuzes van de coach, maar ik blijf hard werken en sta ter beschikking van de groep.”

Sleutelmatchen

Luca Polizzi gelooft rotsvast dat de promovendus zijn hachje kan redden. “Met nog zestien wedstrijden voor de boeg prijken nog een rist ploegen op een zakdoek bij elkaar. Zondag wacht een zware dobber tegen leider Patro Eisden, maar nadien volgen sleutelmatchen tegen Mandel United en Hoogstraten VV. Het kan nog alle kanten uit. We moeten elke kans grijpen.”

Polizzi koppelt zijn lot niet aan dat van zijn jongere broer. “Het is leuk dat we samen spelen, maar het is geen vereiste naar de toekomst toe. Vroeger gaf ik Fabio vaak goede raad, maar intussen staat hij op eigen benen en doet dat prima.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten