Winterduik van 7,5 miljoenste bezoeker Lente levert abonnement Sportoase Elshout op

Lente en haar papa Yannick stond een aangename verrassing te wachten toen ze woensdag gingen zwemmen in Sportoase Elshout.© JAA

Brasschaat/Schoten -

Lente Wouters (8) en haar papa Yannick uit Schoten zullen zich de beslissing om woensdagnamiddag te gaan zwemmen in Sportoase Elshout, niet betreuren. Het duo werd opgewacht door Sportoase centrummanager Stijn Adams en de sportschepenen van de betrokken gemeenten Brasschaat en Schoten met een mooi cadeau. Lente bleek immers welgeteld de 7,5 miljoenste bezoeker te zijn sinds de opening van het zwembad- en fitnesscomplex in 2005.

Jan Auman

“Toen we ruim zeventien jaar geleden ons sportcomplex openden in samenwerking met Brasschaat en Schoten, hoopten we natuurlijk dat we voor veel mensen een verschil zouden kunen maken bij het werken aan hun gezondheid”, stelt Michaël Schouwaerts, algemeen directeur bij Sportoase. “Dat we ondertussen onze 7,5 miljoenste bezoeker mogen vieren, is een bewijs dat we geslaagd zijn in dat opzet.”

Lente en haar papa wisten niet goed wat hen overkwam. Het meisje komt geregeld zwemmen met haar klas van de Sint-Filippusschool en ook met haar papa fietst ze geregeld door het Peerdsbos naar het zwembad. Dit keer hielden ze er een abonnement voor drie maanden aan over, ter waarde van 214 euro. Papa en dochter mogen ook onbeperkt gebruik maken van de fitness.

“Wat een fijne verrassing”, reageerde Yannick, die ook nog een fles bubbels kreeg. “Ik heb eigenlijk geen enkele opmerking over Sportoase Elshout. Het is er altijd proper en de nieuwe cafetaria-uitbater Foodmaker houdt ook rekening met de allergenen van Lente. Doe zo voort zou ik zeggen.”

Historische foto: toenmalige burgemeesters Dirk De Kort en Harrie Hendrickx openen Sportoase Elshout in 2005.© Wim Kempenaers

Groot vertrouwen

“De aanwezigheid van Sportoase Elshout verrijkt het totaalaanbod van sport- en beweegplezier in Brasschaat en in Schoten. 7,5 miljoen mensen aan het sporten brengen, dat moet je kunnen”, klinkt het bij Paul De Swaef (N-VA), sportschepen in Schoten en Adinda Van Gerven (N-VA) , sportschepen in Brasschaat. Waarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA) van Brasschaat maakte het ontvangstcomité compleet.

De lokale besturen in deze publiek-private samenwerking tillen ook niet zwaar aan het feit dat Sportoase onlangs voor het eerst in de geschiedenis kwam aankloppen voor een extra toelage van 185.000 euro.

“Mochten we nog een zwembad in eigen beheer gehad hebben, zouden we dat tijdens de voorbije coronaperiode nooit hebben kunnen openhouden. Sportoase heeft de deuren heropend van zodra dat mocht. Dat er toen tijdelijk minder mensen kwamen en dat het uitbaten van een zwembadcomplex later ook flink duurder werd door de energiecrisis, verantwoordt volgens ons ruimschoots de billijke extra toelage. We hebben het volste vertrouwen in onze partner”, aldus De Swaef en Van Gerven. (jaa)

© JAA

© JAA

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt