Twintiger steekt dakloze in been omdat “hij zijn schulden niet kon afbetalen”

© Shutterstock

ROESELARE -

Een jongeman van 20 jaar uit Roeselare heeft een dakloze man met een mes in het been gestoken. De twee hadden ruzie over geld. De jongeman was al gekend bij de jeugdrechter en riskeert nu een jaar cel en 800 euro boete.

Jonathan Folens

M.I. kende de dakloze man al een tijdje en gaf hem regelmatig geld. Op 4 november kwam hij de man tegen in een appartement. De dakloze man was ongevraagd het gebouw binnengewandeld en vroeg of hij ook binnen mocht in het appartement. M.I. stond dat toe, op voorwaarde dat de man zijn schulden zou afbetalen. “Het slachtoffer bleek geen geld bij te hebben en het tweetal kreeg ruzie”, beschreef het Openbaar Ministerie de feiten. “De beklaagde gaf hem een slag op het hoofd en stak een mes in zijn been. Het slachtoffer liep een gapende wonde op, dit kon dodelijk geweest zijn.”

I. werd ondanks zijn jonge leeftijd al meerdere keren veroordeeld, hij is al sinds zijn zestiende gekend bij de jeugdrechter. Volgens zijn advocaat heeft hij wel spijt van de feiten. Hij was zelf niet aanwezig op zijn proces, zijn ouders wel. “Zijn moeder zegt dat hij beter eens naar de gevangenis zou gaan om wakker geschud te worden”, zei zijn advocate.

De rechter wil de jongeman nog de kans geven om zich akkoord te verklaren met een werkstraf en stelde de zaak uit tot 1 maart.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt