Man is amper twee weken op vrije voeten en schopt agent tegen scheen: 60 uur werkstraf

© rr

WIELSBEKE/MENEN -

De 38-jarige Kristof S. uit Wielsbeke moet een werkstraf uitvoeren van 60 uur wegens weerspannigheid tegen de politie. Hij was pas twee weken uit de cel toen een politiecontrole verkeerd afliep en hij een agent tegen de schenen schopte, letterlijk.

Jonathan Folens

Kristof S. werd eerder veroordeeld voor diefstal. Op 27 november vorig jaar was hij in Lauwe goederen uit een garage aan het halen bij zijn zus, maar die dacht dat het wel eens om gestolen goed kon gaan en belde de politie. Toen die de man wou fouilleren, nam S. de benen. “In zijn vlucht schopte hij een agent tegen het scheenbeen”, beschreef de procureur op het proces. “Hierdoor kon hij even ontkomen, maar iets verderop kon de politie hem alsnog in de kraag vatten. Hij weigerde handboeien aan te doen en ook in het cellencomplex bleef de man erg agressief. Hij schopte wild om zich heen.”

Na deze feiten zat de man opnieuw een maand in voorhechtenis en daar heeft hij volgens zijn advocaat deugd van gehad. Die vroeg en kreeg een werkstraf voor zijn cliënt zodat hij zich verder kon herpakken.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt