Politie zoekt getuigen van gewelddadige overval

De overvallers drongen het huis aan de Keibergstraat binnen.© vdt/federale politie

Landen -

De federale politie heeft een oproep geplaatst op haar website naar getuigen van de gewelddadige overval van een bejaard koppel in hun woning aan de Keibergstraat in Neerwinden.

Vanessa Dekeyzer

De feiten deden zich voor maandag tussen 19 en 20 uur. Twee mannen belden aan bij het koppel en op het ogenblik dat de deur een beetje geopend werd, drongen zij de woning binnen. De beide slachtoffers, een 75-jarige vrouw en haar 77-jarige echtgenoot, werden vastgebonden. De man kreeg een kussensloop over zijn hoofd en één van de verdachten hield een wapen tegen het hoofd van de vrouw. (lees verder onder de foto)

De politie verspreidde deze robotfoto.© Federale politie

De daders doorzochten de woning en gingen aan de haal met ongeveer 700 euro en juwelen. Het echtpaar kon zichzelf bevrijden en de politie verwittigen. De daders waren twee gewapende mannen die donkere kledij droegen. Zij spraken Nederlands maar één van hen had een accent. Van één dader kon een robotfoto gemaakt worden. Hij is tussen de 1.65 en 1.75 meter groot en droeg een vissershoedje.

De speurders zijn ook op zoek naar getuigen die verdachte handelingen gezien hebben in de buurt van de woning in Neerwinden centrum of die camerabeelden ter beschikking hebben in de buurt van de feiten en deze nog niet hebben overgemaakt aan de politie. Alle informatie over deze zaak is nuttig voor het onderzoek. Discretie wordt verzekerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten