Deurwaarder zeven minuten lang geslagen, dader staat terecht voor poging doodslag

Themabeeld.© amds

Kortrijk/Wielsbeke -

Een deurwaarder uit Poperinge die voor een Kortrijks kantoor werkt, kreeg op 24 november vorig jaar zeven minuten lang klappen van een man. Die was niet akkoord met het proces-verbaal dat gerechtsdeurwaarder kwam afgeven. Hij riskeert nu een celstraf van drie jaar voor poging doodslag.

Joerie Dewagenaere

Een boete van 2012 die niet betaald werd. Het leverde een zelfstandige meubelmaker uit Wielsbeke op 24 november 2022 een bezoekje van een deurwaarder op. De wanbetaler zou zijn auto kwijtspelen ter compensatie. De 59-jarige man ontplofte daarop.

In de rechtbank werden de camerabeelden van zijn razernij afgespeeld. Zeven minuten lang is te zien hoe hij de 63-jarige deurwaarder klappen geeft. De man valt op de grond, probeert weg te gaan en in zijn auto te kruipen, maar blijft slaag krijgen. Er zouden ook doodsbedreigingen geuit zijn, maar dat is niet te horen.

De advocaat van het slachtoffer, die nog altijd last heeft van zijn verwondingen, was duidelijk. “Mijn cliënt is al veertig jaar deurwaarder en kreeg al veel naar zijn kop geslingerd, maar dit maakte hij nooit mee. Zeven minuten lang werd hij gemolesteerd. Wat als hij een mes in zijn zakken had gehad? De beklaagde is een halve zot die me koude rillingen bezorgt.”

Het Openbaar Ministerie wees erop dat de man al vier keer veroordeeld werd voor slagen en eiste nu drie jaar effectief voor poging doodslag. De man vroeg echter de vrijspraak. Hij zou een onweerstaanbare drang hebben gevoeld door het bezoek van de deurwaarder en niet meer hebben geweten wat hij deed. Dat kon op weinig begrip rekenen bij de procureur. “De man doet alsof hij een duts is, maar hij is een gevaarlijke zot.”

Uitspraak op 15 februari.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt