Moeder die speelgoed stal voor kinderen krijgt geen straf: “Ze schaamt zich en weet dat ze geen voorbeeld was”

Themabeeld.© gvb

WAREGEM/ROESELARE -

Speelgoed stelen voor je eigen kinderen, dat verdient geen straf vond rechter Casier. Een 45-jarige vrouw ging vier keer buiten zonder te betalen bij speelgoedwinkels in onder meer Waregem en Roeselare, maar de rechter stelde haar zelf voor om opschorting van straf te vragen.

Jonathan Folens

Volgens haar advocaat ging de Noord-Franse vrouw tijdens de coronapandemie door een moeilijke periode. “Ze ging uit elkaar met haar partner, kreeg zelf Covid-19 en kon geen aanspraak maken op een uitkering. In 2020 en 2021 liet ze zich een paar keer verleiden om dingen te stelen voor haar kinderen. Speelgoed dat ze zich op dat moment niet meer kon veroorloven. Ze schaamt zich diep en weet dat ze geen goed voorbeeld was voor haar kinderen.”

De vrouw had nog voor haar proces de winkels al terugbetaald, heeft een blanco strafblad in zowel Frankrijk als België en sprak ook zelf haar diepe spijt uit op de zitting van de rechtbank. De vrouw werkt bovendien als huishoudhulp en volgt een opleiding tot leerkracht. Dit alles was voor de rechter voldoende om de vrouw wel schuldig te verklaren aan de diefstallen maar haar verder geen straf op te leggen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt