McDonald’s Groenplaats breidt uit met apart afhaalpunt voor koeriers

De Amerikaanse hamburgerketen McDonald’s op de Groenplaats gaat gevoelig uitbreiden. De keten gaat het pand rechts (in vooraanzicht) ook gebruiken. Daar komt een aparte inkom voor koeriers om eten af te halen. Zo komen ze niet meer in conflict met klanten van het restaurant.

Rebecca Van Remoortere

Fans van McDonald’s kunnen alvast beginnen watertanden, want de populaire keten op de Groenplaats gaat uitbreiden. Het pand naast het restaurant aan de rechterkant in vooraanzicht zal verbouwd en gebruikt worden voor de uitbreiding. McDonald’s zelf was woensdag niet bereikbaar voor verdere commentaar, maar bij de stad Antwerpen liggen de plannen wel al klaar.

In het pand naast de hamburgerketen zit nu nog een Thais restaurant. Dat zal dus verdwijnen. In het huidige pand wordt de zitruimte op de eerste verdieping omgevormd tot keuken. Op de dakverdieping komt een personeelsruimte. Er worden in dat pand ook openingen gemaakt naar het naburige pand.

Het pand ernaast wordt volledig verbouwd. Nu hebben de eerste, tweede en derde verdieping nog gewoon de functie van een gezinswoning en het gelijkvloers is nog ingedeeld als horecaruimte. In dat pand komt een afhaalpunt van de hamburgerketen. Die afhaalzone komt er vooral voor de koeriers die de afhaalgerechten thuis bezorgen. Dat zorgt er voor dat er geen conflicten meer zijn tussen de gewone klanten van McDonald’s en de afhaalkoeriers op het vlak van wachtrijen en het stallen van fietsen.

Het is nog niet duidelijk of het restaurant tijdens de verbouwingen open kan blijven. De klanten zullen waarschijnlijk moeten uitwijken naar één van de drie andere restaurants op de Meir, de Teniersplaats of de Keyserlei.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt