Van de H tot de D en alles ertussen: huisstijl van de gemeente promoot sterk merk

De zuil van Heusden, de boog van Destelbergen© if

Destelbergen -

Het lokaal bestuur lanceert op 1 februari haar nieuwe huisstijl. In alle geledingen van het lokale leven, van de brief op het gemeentehuis tot de letters op de gemeentelijke voertuigen, ziet u zoetjesaan overal een beknopte of een breed uitgesponnen D van Destelbergen met – niet onbelangrijk - de H van Heusden als pijler.

 Geert Herman

Er rezen wat twijfels toen de nieuwe campagne initieel werd voorgesteld, onder meer omdat aan een nieuwe huisstijl altijd een meer dan stevig prijskaartje bengelt. Maar het resultaat - met als blikvanger het logo - mag vanaf vandaag gezien worden: origineel en omarmend, niet onbelangrijk in de verhouding tussen de twee gemeenten die elk hun ‘smoel’ tonen.

Dat het allemaal vanuit eenzelfde richting komt, zal u binnenkort zien. Diensten, Sociaal Huis, OCMW, bassischolen: iedereen wordt in evenwicht gehouden op een takje van één van de afgeleide substijlen.

De D – van links naar rechts, van een zuil naar een boog, zal u er altijd aan herinneren dat het lokaal bestuur erachter zit. “We treden eenduidig en herkenbaar naar buiten”, klinkt het. “Maar het logo is maar de kers op de taart, het is het totaalpakket dat telt, met grafische vormen, primaire en secundaire kleuren (rustgevend, met beige en groen als hoofdtinten) en typografie.”

Dat het logo dynamisch is, is nu al zichtbaar in de promovideo die erbij hoort: stukje Heusden, stukje Destelbergen, en iedereen krijgt de aandacht en de juiste schaal die hij voor een specifieke aangelegenheid nodig heeft.

Uitrol

Een en ander zal natuurlijk niet als een lawine over beide gemeenten rollen: het gaat van website over socials, administratieve documenten en het infoblad, al zeker in het maart-april nummer. Daarna is de uitrol gefaseerd en duurzaam, onder meer in nieuwe werkkledij en belettering van het wagenpark.

Niet onbelangrijk is dat de straatnaamborden anders worden aangepakt: bij noodzakelijke vervanging door beschadiging zullen die een neutraal jasje krijgen, zonder logo en huisstijlkleur. De twee gemeentelijke basisscholen springen pas volgend schooljaar op de nieuwe merkenkar die vandaag door het lokale bestuur werd gelanceerd.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt