Voetbal 3de afdeling VV A KHO Wolvertem Merchtem

Maarten Willems voelt dat staartploegen in de nek van Wolvertem Merchtem beginnen te hijgen: “Een zege kan hopelijk iets in gang zetten”

Maarten Willems weet nog niet of hij blijft. “De club is bezig met haar huiswerk, maar het is natuurlijk spijtig om een vriend als Remko Baudewyns te zien vertrekken.”© RUDY DECLERCK

Na een ingecalculeerde nederlaag bij leider Voorde-Appelterre staat Wolvertem Merchtem zondag alweer voor een verplaatsing. Na een twee op negen kunnen Maarten Willems en co. maar beter iets rapen in Anzegem. Op zich liggen er kansen, de West-Vlamingen verloren hun laatste drie wedstrijden.

Eric Biesemans

“We misten verschillende pionnen, maar konden de koploper toch nog met een degelijke ploeg partij geven”, zegt aanvoerder Willems. “We hadden er een goede trainingsweek opzitten, waren er klaar voor, maar een vroege strafschop gooide roet in het eten. Voor de rust slikten we ook nog een tweede doelpunt, maar daarna hebben we ons zeker herpakt. Tegen de toppers kunnen we toch altijd dat ietsje meer. Vergeet niet dat we Voorde-Appelterre thuis hadden geklopt. We zetten na de pauze meer druk naar voor, maar doelpunten zaten er niet in. Die tweede helft was zeker niet slecht en we hebben onze rug gerecht. Ook de thuisploeg kwam niet meer aan kansen, hè.”

De prestaties was dus oké, maar na de nederlaag zou Wolvertem Merchtem stilaan toch opnieuw mogen gaan winnen. De achterliggende ploegen hijgen stilaan in de nek. “Maar na Avelgem, waar we thuis met 0-1 nipt van verloren, hebben we alle toppers van de reeks achter de rug. Uiteraard blijft het ook tegen de concurrentie opletten, want in deze fase van de competitie is iedereen op zoek naar punten. Anzegem is een typisch West-Vlaamse ploeg met veel gestalte en inzet. Daar moeten wij ons voetballend vermogen tegenoverstellen en de synthetische grasmat moet ons eveneens liggen. Een zege zou ons deugd doen en misschien iets in gang zetten voor een sterke eindspurt.”

Verlengen of niet?

Of Willems ook volgend seizoen nog de kleuren van de Wolven zal verdedigen, is nog niet duidelijk. “De gesprekken komen eraan en daarna zal ik wel een beslissing nemen. De club is bezig met haar huiswerk, maar het is natuurlijk spijtig om een vriend als Remko Baudewyns te zien vertrekken. We zijn een vriendengroep die nu al jaren samenspeelt. We zijn niet alleen een ploeg op het veld, maar ook ernaast.” 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten