“Plots hoorde ik een luide knal.” Elektrische Volkswagen belandt in Visserij: drie personen naar het ziekenhuis afgevoerd

Gent -

Aan de Visserij in Gent is woensdagavond een elektrische Volkswagen in het water beland. De twee inzittenden en een derde persoon die in het water sprong om te helpen, werden in shock naar het ziekenhuis afgevoerd. Buurtbewoonster An zag het ongeval gebeuren: “Ik kon mijn ogen niet geloven.”

Simon Dekaezemaker en Laura Moens

Buurtbewoonster An was woensdagavond met de fiets onderweg naar huis. Haar zoontje van drie zat achterop. De vrouw woont dicht bij de Visserij. “Plots hoorde ik een luide knal”, legt ze uit. An schrok hard en keek haastig in het rond. Daarop zag ze het spectaculaire incident.

Een Volkswagen was door de kenmerkende groene balustrade op de Visserij gereden. “De wagen vloog over een woonboot het water in”, legt de buurtbewoonster uit. “Alles gebeurde zo snel, ik kon het niet geloven. Ik besefte niet goed wat er gebeurde.”

Volgens de Gentse politie zaten in de elektrische wagen twee inzittenden. “Beiden werden in shock naar het ziekenhuis afgevoerd”, laat de Gentse politiewoordvoerder Matto Langeraert weten. De vrouw die achter het stuur zat, moest volgens omstanders uit de wagen worden bevrijd.

© IF

Reddingspoging

Omstanders zagen het ongeval gebeuren en sprongen in het water aan de Visserij. “Ze hadden een reddingsboei aan van de woonboot vlakbij, en zwommen naar de wagen”, beschrijft An. “De airbags van de wagen waren geactiveerd. Het was allemaal eng om te zien.”

Een derde persoon die in het water zou zijn gesprongen om te helpen, werd ook naar het ziekenhuis afgevoerd. De man zou onderkoelingsverschijnselen hebben vertoond. De brandweer kwam ter plaatse om het voertuig te takelen en de balustrade voorlopig te herstellen.

Over de omstandigheden van het incident is voorlopig geen duidelijkheid. Volgens omstanders had de bestuurster de elektrische wagen nog niet lang. Bij het parkeren zou ze zich hebben vergist en op de gaspedaal hebben geduwd, in plaats van te remmen. Een ongelukkig voorval dus.

“De mensen die in het water zijn gesprongen, hebben dat beredeneerd gedaan”, gaat An verder. “Het incident heeft wel een grote indruk nagelaten op mijn zoontje. Ik heb hem dan ook uitgelegd wat de brandweer kwam doen. Maar ik denk vooral dat dit veel erger had kunnen aflopen.”

© LMD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten