Eerste goal van Club Brugge-talent Jorne Spileers brengt Club NXT op zucht van promotie play-offs

© BELGA

Club NXT is de grote winnaar geworden van de in december uitgestelde match tegen Lierse. De Brugse U23 klopten uitdager Lierse dankzij een goal van verdediger Jorne Spileers met het kleinste verschil en gaan niet alleen Lierse maar ook RSCA Futures en Lommel voorbij in de stand en worden knap vierde. Na de recente 1 op 9 zal het voor Lierse nog krap worden om alsnog die eerste zes te halen

Koen Verdruye

Deze partij had normaal als laatste match voor de winterstop in december vorig jaar moeten gespeeld worden, maar Koning Winter besliste daar anders over. Tot grote frustratie, zeg maar woede van Lierse waar men niet begreep waarom men dan niet gewoon in het Jan Breydelstadion in Brugge terecht kon. Nee dus maar sindsdien was er bij beide ploegen wel behoorlijk wat veranderd.

Lierse speelde topscorer Rocha kwijt maar de nieuwkomers waren niet inzetbaar gezien het een inhaalmatch betrof. Club NXT zag Engels, Mbamba en dinsdag op de laatste koopjesdag ook nog Hautekiet en Vanraefelghem vertrekken. Maar talent genoeg in Westkapelle en na een goede partij vorige vrijdag in Deinze wilde Club NXT aantonen dat het die avond werd genekt door de arbitrage. En het is dezer dagen money-time in 1B. Het is namelijk drummen voor een plaatsje bij de eerste zes en zowel Club NXT als Lierse willen daar voluit voor gaan.

Beide teams speelden gespiegeld in een 4-2-3-1 en de eerste kans van de partij in The Nest was voor de thuisploeg maar het hakje van Vermant was net niet voldoende om Jarno De Smet, die weer de voorkeur had gekregen op de vorig weekend blunderende Delanghe, echt te verontrusten. Aan de overzijde maakte Shinton een bal van Tabekou ongevaarlijk maar Lierse voorin duidelijk de scherpte en het instinct van de vertrokken Rocha. Op het halfuur sloeg Club NXT toe. Een kort genomen corner van Servais tot bij De Roeve werd knap voor doel getrokken waar Guillaume De Schrijver in de rug werd gepakt en de opgerukte Jorne Spileers de openingstreffer lukte. Meteen ook zijn eerste doelpunt in deze Challenger Pro League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rusten bij 2-0 was ook nog mogelijk geweest maar De Smet was bij de pinken op de vrijschop van Servais en haalde de kopbal van Vermant uit de verste hoek.

Zwarte avond

Kort na de rust kwam Lierse dichtbij de gelijkmaker maar op de voorzet van Laes stopte Shinton de kopbal van Vekemans en Tabekou miste de rebound.

Met nog 20 minuten te gaan vond Vekeman nu ook het been van Shinton op zijn weg maar het was overduidelijk dat de Kempenzonen alles op alles zetten om alsnog de meubels te redden. Club NXT beperkte zich meer tot het verdedigen van de voorsprong. Op het uur was Perez Mathis Servais komen aflossen en hij kon even later alleen op doel afgaan maar Brent Laes verdedigde puik en voorkwam erger. Lierse claimde in de slotfase nog een strafschop maar zoals U weet is er geen VAR in de ondergewaardeerde Challenger Pro League. De 1-0 bleef op het bord en in de toegevoegde tijd pakte Raemaekers nog rood en maakte de zwarte avond van de Pallieters compleet. De zesde plaats is plots ver weg voor dit matige Lierse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten