Tweede schepenwissel in gemeente wordt afgeblazen door te drukke job: Katrien Talloen (CD&V) blijft tot einde bestuursperiode op post

© Pauline Beckers

Oostkamp -

Katrien Talloen (CD&V) zal tot het einde van deze bestuursperiode op post blijven als schepen. Normaliter had gemeenteraadslid Nel Thieren (CD&V) haar deze zomer op moeten volgen, maar die wissel gaat niet door.

Arne Franck

Volgens burgemeester Jan de Keyser (CD&V) bedankt Nel Thieren voor het schepenambt door haar drukke professionele loopbaan. “Nel is echter wel gemotiveerd om een grote verantwoordelijkheid binnen de partij om te nemen als nieuwe fractieleider”, stelt hij. “Katrien Talloen zet bijgevolg haar schepenambt verder tot het einde van de legislatuur. Het siert Nel dat ze deze keuze durft te maken. Het bewijst haar grote professionaliteit.”

De schepenwissel tussen Katrien Talloen en Nel Thieren was na de gemeenteraadsverkiezingen aangekondigd. Dat was ook het geval voor de schepenwissel tussen Geert Pyfferoen (CD&V) en Toben Braeckevelt (CD&V). Die ging begin dit jaar wel door.

In het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst komt er wel een wissel. Marie Lammertyn (25) zal er vanaf februari de CD&V-fractie versterken. De kinderbegeleidster en gewezen hoofdleidster van FOS207 De Eekhoorn vervangt er Nancy Van Compernolle, die op haar beurt doorschuift naar de gemeenteraad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten