Verkiezingen 2024 

Paul Magnette (PS) wil premier worden na de verkiezingen van 2024

Paul Magnette (PS) is de enige kandidaat bij de PS-voorzittersverkiezingen in maart. Maar veel interessanter worden de verkiezingen in 2024. In Le Soir stelt Magnette zich kandidaat-premier.

Peter De Lobel

Zijn herverkiezing als PS-voorzitter heeft Paul Magnette al op zak. De score die hij behaalt op 10 en 11 maart zal alleen gelden als populariteitstest, aangezien hij de enige kandidaat is. Vanuit die koppositie binnen de partij kan hij zich daarna meteen opmaken voor de verkiezingen van 2024. Magnette zegt in Le Soir dat hij kandidaat zal zijn op de Henegouwse Kamerlijst, met de bedoeling om Belgisch premier te worden.

Opvallend is dat hij daarbij niet meer spreekt van Vivaldi-II. “Magnette wil aan het hoofd staan van een ‘zo progressief mogelijke meerderheid”. “Ik zal alles doen om N-VA en het confederalisme te vermijden. Bart De Wever (N-VA) zegt nu zelfs al dat hij zijn plannen extralegaal wil realiseren, bijna een staatsgreep. Dus het zou een Vivaldi zonder MR kunnen zijn. We zijn niet verplicht om altijd symmetrische coalities te hebben.”

Magnette legt in Le Soir de drie assen op tafel waar hij zijn hernieuwde voorzitterschap en zijn campagne voor het premierschap op zal bouwen. Het gaat om gelijkheid tussen mannen en vrouwen, hogere lonen voor de arbeiders die het minste verdienen en drie: jongeren. Magnette wil dat alle jongeren even veel kansen krijgen, eender waar hun wieg stond. En dat zowel op het vlak van wonen, werk als studies. “En geloof me, we zullen hier niets van lossen.”

Aangeboden door onze partners