Politie verijdelt mogelijke aanslag in Wilrijk: twee jonge Nederlanders gearresteerd

© BFM

De Antwerpse politie heeft donderdag rond 5 uur twee verdachten in Wilrijk opgepakt. De twee stonden op het punt een aanslag te plegen tegen een woning op de Boomsesteenweg.

alyaBron: BELGA

Het was een camera-operator van de Antwerpse politie die donderdagochtend rond 5 uur verdacht gedrag opmerkte. Op de beelden was te zien hoe iemand voor een woning op de Boomsesteenweg een spandoek uitrolde.

“We zijn direct ter plaatse gegaan en hebben de man gearresteerd”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “In de directe omgeving vonden we ook nog een vuurwapen dat de man onder een wagen had gegooid. Op een boogscheut van waar we de eerste verdachte arresteerden, konden we een tweede verdachte oppakken. Die bevond zich op dat moment in een auto met een Nederlandse nummerplaat. Het gaat om twee jonge Nederlanders van 20 en 25 jaar oud.”

De ontmijningsdienst DOVO en een explosievenhond kwamen ter plaatse om in de omgeving te zoeken naar mogelijke explosieven.

Spandoek

Ook bij de aanslag op de Kioskplaats en de aanslag in de Praaglaan werd een spandoek gebruikt. Het is niet duidelijk of de aanslagen van toen gelinkt kunnen worden aan de verijdelde aanslag van donderdag. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) zal het onderzoek leiden.

LEES OOK. “Ze gaan ons vermoorden als we de drugs niet teruggeven, maar ik heb niets gestolen”: vrouw schreeuwt onschuld uit na aanslag

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) verwees vorige week op de gemeenteraad nog naar twee verijdelde aanslagen, één op het Zuid in de Museumstraat en een andere op de Boomsesteenweg. In totaal werden daarbij zes Nederlandse verdachten opgepakt.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten