Nieuw voetbalseizoen in Peru start zonder toeschouwers door protesten

Archiefbeeld© Shutterstock

De Peruaanse voetbalbond gaat komend weekend achter gesloten deuren van start. Dat maakte de lokale voetbalbond bekend in een persbericht. De competitie had oorspronkelijk twee weken geleden moeten starten, maar door aanhoudende onrust in het land werd de competitiestart uitgesteld.

jvhBron: BELGA

De wedstrijden van de eerste en tweede speeldag moeten nog ingehaald worden. Komend weekend start de competitie met de derde speeldag. De vraag om zonder supporters te spelen kwam er van de autoriteiten.

Peru kampt met flinke protesten sinds Pedro Castillo twee maanden geleden als president werd afgezet en aangehouden. Bij de demonstraties zijn tot nu toe 48 mensen omgekomen, onder wie een politieagent. De betogers eisen het vertrek van nieuwe president Dina Boluarte, nieuwe verkiezingen en de vrijlating van de oud-president. Ze blokkeren onder meer wegen, met voedsel- en brandstoftekorten tot gevolg.

Castillo was erg populair onder de arme Inheemse bevolking uit het zuiden van Peru, waar hij zelf ook vandaan komt. Hij zit vast sinds zijn poging om het parlement te ontbinden en per decreet te regeren, waarmee hij een afzettingsprocedure wilde voorkomen. Zijn vicepresident Boluarte werd vervolgens in lijn met de Peruaanse wetgeving als opvolger naar voren geschoven.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt