Voetbal 3de afdeling VV A SC Wielsbeke

SC Wielsbeke kan opnieuw rekenen op Ruben D’Hondt: “Goed gevoel na tien lange maanden blessureleed”

Ruben D’Hondt viel eind maart 2022 uit met een gescheurde meniscus.© ids

SC Wielsbeke is in 2023 nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning en hoopt die zaterdagavond te pakken in de derby op Rumbeke. Vorig weekend tegen Wervik kreeg Ruben D’Hondt zijn eerste speelminuten na tien maanden blessureleed.

Ivan Demeulemeester

Ruben D’Hondt viel eind maart 2022 in de derby op Racing Waregem uit met een gescheurde meniscus. “Na mijn operatie startte ik de voorbereiding, maar na een vijftal trainingen moest ik opnieuw afhaken. Een paar maanden geleden bleek een nieuwe operatie noodzakelijk. Sindsdien ben ik volledig pijnvrij. Op training liep het vrij vlot en ik hervatte met de beloften tegen Oudenaarde en Wervik. Blijkbaar had ik de trainer daarmee overtuigd, want zondag kwam ik voor het eerst bij de selectie van de eerste ploeg. Omdat ik tot aan mijn operatie amper kon lopen, heb ik fysiek natuurlijk een achterstand weg te werken en ik mis ook matchritme. Het gaf mij echter een goed gevoel om na tien lange maanden opnieuw op het veld te staan met deze fantastische groep. Jammer genoeg zat het resultaat tegen Wervik tegen. Ondertussen tekende ik ook al bij, en dat in een periode dat ik nog op non-actief stond. Het deed deugd dat het bestuur in mij gelooft ondanks die blessure.”

Het zou top geweest zijn om te hernemen met een overwinning tegen Wervik en Wielsbeke had het tijdens de eerste helft ook kunnen afmaken. “Na ons vroege doelpunt kregen wij voldoende kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar dat lukte ons niet”, vervolgt D’Hondt. “Ik ben er nochtans van overtuigd dat een tweede Wielsbeeks doelpunt de weerstand bij Wervik helemaal had gebroken. Toen wij onze greep op de match verloren, pakte Wervik uit met powerplay en dat leverde in blessuretijd de gelijkmaker op. De afgelopen weken kregen wij zogezegd haalbare kaarten voorgeschoteld, maar die leverden niet het gewenste resultaat op. Toch moeten wij nu niet gaan panikeren. Ons voetbal was zeker tijdens de eerste helft meer dan behoorlijk en wij kregen voldoende kansen.”

Met Rumbeke wacht opnieuw een moeilijke tegenstander, die de punten goed kan gebruiken. “Na de ontgoocheling van zondag staken wij de koppen even bij mekaar en op Rumbeke willen wij er vol voor gaan. In de zestienmeter moeten wij misschien proberen om iets koeler te blijven en dan lukt het wel. Rumbeke onderschatten wij zeker niet. In de heenmatch hadden wij het ook al erg lastig en het werd een krappe zege. Vooral op eigen veld is dat echter een moeilijk te bekampen ploeg. Ze hebben de punten ook hard nodig en zullen er zeker tot de laatste minuut voor knokken. Na hun zege op Kalken zullen zij bovendien met vertrouwen aan de aftrap komen. Vorig seizoen hadden wij ook een dipje met 2 op 12 en dat kwamen wij te boven na een zege op Heestert. Ook nu hebben wij een driepunter nodig en die zal ons gegarandeerd weer lanceren.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt