Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Jari Timmerman (SV Oostkamp) hoopt na winning goal in Gullegem ook op minuten tegen Oudenaarde: “Ik grijp elke kans met beide handen”

Jari Timmerman (derde van links) was enorm blij met zijn doelpunt in Gullegem.© Bart Vandenbroucke

Na de 1-2-overwinning van vorig weekend in Gullegem staat SV Oostkamp opnieuw in de top drie. Een nieuwe driepunter zaterdag op eigen veld tegen Oudenaarde zou welkom zijn om deze positie te verstevigen en de thuisreputatie in ere te herstellen.

Philippe Decruynaere

De nederlagen op de laatste speeldag van de heenronde tegen Brakel en in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Oudenaarde zorgden bij de supporters wellicht voor enige onrust, maar die is na een puike 7 op 9 opnieuw weggeëbd. “Het is vreemd dat sommige mensen schrikken als we twee matchen na elkaar verliezen”, aldus Jari Timmerman, die vorig weekend in Gullegem de winnende treffer scoorde. “We doen het als promovendus heel goed en dat had ik zelfs niet verwacht. Ik wist wel dat we een stevige ploeg hebben en dat we ons mannetje wel zouden staan in een hogere reeks, maar net als velen dacht ik niet dat we na twintig wedstrijden in de top drie zouden staan. Het is nu een kwestie van die mooie plaats zo lang mogelijk vast te houden.”

De polyvalente buitenspeler is er nog niet in geslaagd om een vaste stek te veroveren in het team van coach Kurt Delaere. “Vorig jaar heb ik lang gesukkeld met een vervelende blessure en bij het begin van de huidige competitie was ik opnieuw enkele weken out. Ik blijf echter hard werken en dat waardeert onze coach. Elke invalbeurt grijp ik met beide handen om te bewijzen dat de ploeg op mij kan rekenen. We hebben een ruime kern en iedereen doet zijn uiterste best om elke week bij de wedstrijdselectie te behoren. Tegen Oudenaarde hoop ik er opnieuw bij te zijn. Het wordt geen gemakkelijke partij, maar we hebben nog iets recht te zetten. Enkele weken geleden speelden we in Oudenaarde geen al te beste partij. Er was veel wind en het veld was verre van goed bespeelbaar. Ik twijfel er niet aan dat iedereen zaterdag heel gefocust op het veld zal komen.”

Respect afgedwongen

Ook keeperstrainer Thierry Kestremond is ervan overtuigd dat de spelers zaterdag willen bewijzen dat de nederlaag van enkele weken geleden te vermijden was. “Oudenaarde is een goede ploeg, maar wij speelden ginds een slappe eerste helft. Dat kan eens gebeuren, maar we moeten vermijden dat het nog voorvalt. Als we die derde plaats willen behouden, moeten we elke wedstrijd scherp zijn. Van onderschatting bij de tegenstander is al lang geen sprake meer. We merken al verschillende weken dat de tegenstrever zich aanpast aan onze aanvallende speelstijl. Het respect dat we genieten, hebben we echter afgedwongen. Dat is de verdienste van het hele team.”

Het is een vaststelling waar niet kan naast gekeken worden: de rood-witten wisten nog maar drie keer de nul te houden. “Uiteraard zou ik als keeperstrainer liever zien dat we geen tegendoelpunten slikken, maar onze manier van spelen houdt defensieve risico’s in. Zolang we één doelpunt meer scoren dan de tegenstrever, is er geen vuiltje aan de lucht en zal het moeiteloos lukken om onze huidige klassering vast te houden. Voor een promovendus zou het een schitterende prestatie zijn om in de top drie van een sterke reeks te eindigen. We moeten echter nuchter en realistisch blijven, want heel wat ploegen staan dicht bij elkaar. Als trainersstaf blijven we herhalen dat we niet verder kijken dan de volgende wedstrijd en dat is zaterdag tegen Oudenaarde.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten