23.050 xtc-pillen, 844 gram cannabis en 8.700 lsd-strips: grootschalige drugshandel leidt tot celstraf met uitstel

Themabeeld.© Shutterstock

Blankenberge/Rumst/Meerhout -

Een 39-jarige man uit Blankenberge is in beroep veroordeeld tot 37 maanden cel met uitstel voor grootschalige drugshandel.

Olivier Scheir

Op 19 juni 2021 reden notoir dealer Jimmy V. uit Rumst en zijn toenmalige vriendin E.B. (43) uit het Antwerpse Meerhout met hun Citroën Blankenberge binnen. De politie hield de wagen staande en trof onder de bestuurderszetel 520 gram speed en 50 xtc-pillen aan. Er volgende een huiszoeking waarbij in een andere wagen van V. nog eens 313 gram hasj, 1.259 tabletten Kamagra (een middel tegen erectiestoornissen), 23.050 xtc-pillen, 844 gram cannabis, 8.700 lsd-strips en 976 gram speed werd gevonden. De drugs hadden een totale straatwaarde van liefst 185.000 euro.

De Rumstenaar was pas sinds november 2020 vrij met een enkelband na een lange celstraf. Op het moment van zijn arrestatie wist de politie al dat hij drugs leverde aan Blankenbergenaar Antoni D. (38). Die bleek dan weer de leverancier van de Blankenbergse speeddealer Johan Y. (50). Jimmy V. kreeg liefst zes jaar cel, terwijl z’n toenmalige vriendin wegkwam met twaalf maanden met uitstel. Enkel zij ging in beroep, samen met Antoni D. die 37 maanden kreeg.

Drugsverslaving

Die laatste vroeg in beroep op een straf met uitstel onder voorwaarden. Zijn advocaat vond een straf in de gevangenis geen meerwaarde, zonder dat aan zijn drugsverslaving wordt gewerkt. E.B. uit Meerhout vroeg dan weer een werkstraf of een straf onder voorwaarden. Het hof in op de vraag van beide beklaagden. Antoni D. kreeg 37 maanden cel met uitstel onder voorwaarden. E.B. kreeg een werkstraf van 120 uur. Indien ze die niet uitvoert binnen het jaar, volgt alsnog een celstraf van 12 maanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten