Opnieuw zoektocht naar vermiste Imane (25) aan sluis in Zemst: gebruikte pop wijst naar sluis

In Zemst wordt donderdag opnieuw gezocht naar de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de Zenne is gevallen. Dat melden de hulpdiensten. De pop die woensdag is gebruikt om het traject na te bootsen dat het lichaam van de vrouw zaterdagnacht mogelijk heeft afgelegd, is blijven hangen ter hoogte van de sluis in Zemst, en vandaag gaat de Cel Vermiste Personen daar dan ook verder zoeken.

jvhBron: BELGA

Twee getuigen zagen de vrouw zaterdagnacht omstreeks 1 uur met haar fiets aan het jaagpad in Eppegem in de Zenne vallen. De hele verdere nacht en zondag werd daarop naar de vrouw gezocht, zonder succes. Een nieuwe zoekactie dinsdag, tot in Boom, en woensdagvoormiddag in een zijarm van de Zenne, leverde evenmin succes op.

Woensdagnamiddag werd daarom een experiment uitgevoerd met een pop met hetzelfde gewicht en afmetingen als het slachtoffer. Die werd kort na 16 uur in het water gelaten, op een moment dat de omstandigheden van getijden en de stroming gelijkaardig waren als op het moment van het ongeval. De pop werd over een grote afstand meegesleurd, en kwam uiteindelijk vast te zitten ter hoogte van de sluis waar de omleiding van de Zenne in de originele Zenne komt, een plek waar al herhaaldelijk werd gezocht.

Afgelopen nacht werd gekeken of de pop zich nog verder zou verplaatsen als het opnieuw hoogtij werd, maar dat is niet gebeurd, ze is blijven hangen op een dertigtal meter voorbij de sluis. Die plek is drie tot vier meter diep en zal nu opnieuw doorzocht worden. Donderdagvoormiddag scant de Cel Vermiste Personen de plek met telescopisch materiaal, donderdagnamiddag, bij hoogtij, zullen duikers de bodem onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten