Mededader ‘bloedwraakmoord’ vergeet formulier in te vullen en ziet straf van 8 jaar cel daardoor bevestigd

Faton Sadiku moet acht jaar naar de cel voor de gijzeling van cipier Morgane V.© if/kds

Brugge -

Faton Sadiku, de 31-jarige Kosovaar die in februari vorig jaar een jonge cipier gijzelde in de Brugse gevangenis, heeft ook in beroep acht jaar effectieve celstraf gekregen. Hij tekende ging in beroep maar vergat daarbij een formulier in te vullen.

Olivier Scheir

Op 24 februari 2021 zette Faton Sadiku tijdens een toiletbezoek een zelfgemaakt steekwapen op de keel van cipier Morgane V. De Kosovaar, die 22 jaar cel uitzit voor zijn aandeel in de zogenaamde Bloedwraakmoord, hield de 24-jarige vrouw ruim drie uur lang vast en eiste de vrijlating van zijn broer en vader, die in andere gevangenissen vastzitten voor hun aandeel in de moord. Voor zichzelf vroeg hij een helikopter om uit de gevangenis te ontsnappen, maar uiteindelijk gaf hij zich over.

In Brugge kreeg Sadiku uiteindelijk acht jaar effectief. Hij ging in beroep, maar vergat zijn grievenformulier in te vullen. Dat formulier, waarop wordt geargumenteerd waarom er beroep wordt aangetekend, is verplicht. Omdat hij noch zijn advocaat dat hadden ingediend, is het beroep nu ongeldig verklaard.

LEES OOK. Mededader ‘Bloedwraakmoord’ krijgt acht jaar cel voor gijzeling van cipier Morgane (24): “Ik ben voortaan constant op mijn hoede”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt